Nieuwe lijn zaaibedbereiders bij Evers

Evers introduceert een nieuwe lijn zaaibedbereiders met een werkbreedte van 3 meter. De zaaibedbereider is een combinatie van 3 machines. De zaaibedbereiders zijn uitermate geschikt voor zware klei, lichte klei en zavel grondsoorten.

Evers combineert de Konik+ in frontuitvoering met de Compactrol en Albino+ om in 1 werkgang geploegd land zaaiklaar te leggen. Zowel de Konik+ als de Albino+ combineren verschillende rollen met een in hoogte verstelbaar tandenframe. Het tandenframe is uitgerust met vaste tanden met ganzevoeten, maar optioneel kunnen ook verende tanden voorzien worden. De hoogte van het tandenframe is traploos instelbaar waardoor de werkdiepte nauwkeurig af te stellen is. Voor deze zaaibedbereiders heeft Evers een rol met hoekprofielen aan haar rollenprogramma toegevoegd.

Bij de Konik+ is de werkdiepte van de voorste rol met een spindel in te stellen. Als optie is de Konik+ uit te rusten met een koppensneller die de grootste kluiten klein maakt. Als het verkleinen van de kluiten niet nodig is, dan kan de de koppensneller opgeklapt worden. Het tandenframe is in een parallellogram gemonteerd. Achter de achterste hoekijzerrol beschikt de Konik+ over een veerbelaste egalisatieplaat die in te stellen is met een spindel.

De Albino+ beschikt over twee strippenrollen. Daartussen is het tandenframe in een parallellogram gemonteerd. Voor een optimaal vlak zaaibed beschikt de Albino+ over één egalisatiebalk achter beide strippenrollen. Met spindels zijn de egalisatiebalken afzonderlijk instelbaar. Als laatste zorgt de Crosskill rol voor een zaaibed met een goede structuur.

Om de bodem tussen de wielen van de trekker evenredig aan te drukken, en daarmee het gewicht van de trekker te verdelen, is de Compactrol ontwikkeld. De Compactrol wordt in de hefinrichting van de trekker gemonteerd. Aan de Compactrol is vervolgens de zaaibedbereider gemonteerd. Door de compacte inbouwmaat en de aftakasdoorgang is de Compactrol tevens met andere werktuigen te combineren.

 

%d bloggers liken dit: