Kverneland Group heeft besloten om haar deelname aan Agribex te annuleren. De firma wil, gezien de ontwikkeling van de COvid-19 pandemie, niet de verantwoordelijkheid nemen dat de agrarische sector wordt verleid toch naar een grootschalig evenement te komen en daarmee mogelijke gezondheidsrisico’s aan te gaan. Daarnaast vindt zij dat een beurs organiseren onvoldoende past binnen het overheidsbeleid van de Belgische regering en wil zij voorkomen ongewild een bijdrage te leveren op de toch al grote druk op de zorg.

W”ij vinden het bijzonder jammer dat we niet één op één met gebruikers in gesprek kunnen gaan”, aldus Walter Ruiterkamp, algemeen directeur Kverneland Group Benelux. “We hadden een mooie selectie van werktuigen die we wilden tonen van zowel Kverneland, Vicon, Siloking als Agrifac. Onze specialistenteams stonden er klaar voor, de werktuigen waren onderweg en we hadden fantastische beursdeals. Maar we moeten ons blijven realiseren dat we in een hele moeilijke tijd leven en dat er meer is dan een beurs en business. De veiligheid en gezondheid van de mensen in onze sector primeert op de business.”

De Kverneland Group wil hun waardering uitspreken voor al het zorgpersoneel dat enorm lange werkdagen maakt, zich tot het uiterste inspant en zich inzet voor ons allemaal. “Wat ons betreft past daar op dit moment het organiseren van een beurs niet bij”, zegt Walter Ruiterkamp nog. “Gezondheid gaat boven alles en daarom zullen wij zorgen dat het geld dat wij niet meer aan de beurs besteden ten goede komt aan de verplegenden op de covid afdelingen. Wij realiseren ons dat het slechts een klein gebaar is richting het zorgpersoneel, maar het is wel een manier om onze betrokkenheid te tonen.”

 

%d bloggers liken dit: