Onkruid te lijf met Fliegl Striegel

Vooral vanuit de biologische landbouw komt steeds meer vraag naar oplossingen voor het mechanisch bestrijden van onkruiden. Daarnaast wordt het aanbod herbiciden steeds kleiner waardoor ook in de traditionele landbouw die interesse sterk groeit. Fliegl speelt hier op in door een wiedeg toe te voegen aan hun gamma.

De Fliegl Striegel STR610 is door zijn bouw en afstelmogelijkheden zeer breed inzetbaar. Zo kan de machine niet alleen gebruikt worden als wiedeg in zowel volleveldsgewassen als gewassen in rij gezaaid, maar ook voor het beluchten van grasland. De werkbreedte van de Striegel STR610 bedraagt 6,10 meter, voor transport klapt de machine hydraulisch samen zodat ze op de weg slecht 2,50 meter breed is.

De basis van de machine is een gegalvaniseerd chassis ondersteund door 6 in hoogte regelbare brede wielen. Er zijn 6 rijen tanden van 8 mm dikte gemonteerd die hydraulisch kunnen worden versteld. Via een mechanisch te regelen aanslag bepaalt men de spanning op de tanden. Iedere veertand is daarbij nog eens extra verbonden met een spiraalveer. Daardoor blijft de veerdruk over de gehele veerweg gelijk. De tandafstand bedraagt slechts 3 cm. De werksnelheid ligt tussen 8 en 18 km/h.

Previous post Geen Kverneland Group op Agribex
Next post Breaking – Geen Agribex dit jaar
%d bloggers liken dit: