Case IH verfijnt de Puma voor 2022

Voor 2022 voorziet Case IH een aantal vernieuwingen op de Puma trekkerreeks met standaard wielbasis, in navolging van de vernieuwingen die de Puma’s met lange wielbasis eerder dit jaar kregen. De belangrijkste vernieuwingen zijn terug te vinden bij de trekkerprestaties, het rijgedrag en de ergonomie in de cabine.

De hertekende cabine krijgt een eenvoudigere toegang, vergelijkbaar met de Magnum. In de cabine voorziet Case IH onder meer een telefoonhouder, USB-poorten en een tablethouder. De materialen in het interieur zijn geüpgraded tot premium-kwaliteit, het cabine-interieur heeft een autokwaliteit gekregen en een nieuw premium leren Case IH-stuurwiel geeft een sexy look & feel tijdens het sturen. Ook krijgt de cabine een nieuw koelvak.

Het zicht op de Multicontroller- en CVXDrive-modellen is verbeterd dankzij een nieuwe, lager gemonteerde ruitenwisser die een 60% grotere oppervlakte beslaat in vergelijking met de vorige modellen. Om de cyclustijden bij het gebruik van een frontlader te optimaliseren ontwikkelde Case IH een een nieuwe geavanceerde joystick met geïntegreerde vooruit/achteruit-shuttle en schakelfuncties. Aan de achterzijde van de nieuwe Puma-modellen zijn zowel de ergonomie van de opbergopties van de topstang als de hydraulische aansluitingen verbeterd, voor meer robuustheid. Andere verbeteringen zijn ledmarkeerlichten en een aansluiting voor de luchtleiding, om de banden op te pompen en de tractor met lucht te reinigen.

Ook de transmissie van de Puma CVXDrive-modellen is onder handen genomen door de ingenieurs van Case IH. Bij de upgrade is gewerkt om de rijervaring door het shuttle- en acceleratie-/deceleratiegedrag, en de gevoeligheid van het rijpedaal te verbeteren. De gevoeligheid en positiedetectie van de Multicontroller zijn ook verbeterd, en er is een annuleringsoptie aan het cruisecontrolpedaal toegevoegd. De CVXDrive-instellingen kunnen eenvoudig worden aangepast via de AFS Pro 700-monitor.

De drie nieuwe pakketten die verkrijgbaar zijn voor de Puma 140-175-tractoren maken het gemakkelijker om ideale specificatie te kiezen. Het Selection-pakket, voor de Puma 140-165-modellen op instapniveau, voorziet in de meest essentiële behoeften. Puma Multicontroller- en Puma CVXDrive-tractoren zijn verkrijgbaar met twee pakketten: Advanced en Professional. Het Advanced-pakket maakt een voorselectie van de meest gebruikte functies voor dagelijkse werkzaamheden, terwijl het Professional-pakket is gericht op AFS-technologie, voorbereiding voor geleiding en het AFS Pro 700-display.

De nieuwe tractoren zijn vanaf voorjaar 2022 verkrijgbaar.

%d bloggers liken dit: