Carré breidt gamma uit met nieuwe wiedeg

Met de Pressius wiedeg voegt Carré een nieuwe machine toe aan hun mechanische onkruidbestrijdingsgamma. De wiedeg is voorzien van een gepatenteerde systeem voor het onafhankelijk uitheffen van de veertanden en een variabele veertanddruksysteem. Hierdoor is efficiënte onkruidbestrijding mogelijk bij wisselende bodemomstandigheden.

Dankzij het gepatenteerd verstelmechanisme op elke individuele eggetand kan de veertanddruk worden aangepast tussen 100 g en 5 kg. Elke individuele eggetand kan worden uitgeheven zodat de werkbreedte kan aangepast worden en de wiedeg ook in rijenculturen kan gebruikt worden. De onderlinge afstand tussen de eggetanden is 25mm. Om verstopping te voorkomen heeft Carré de eggetanden verdeeld over 6 rijen. Door de asymmetrische vorm in de lengterichting van de eggetanden ligt de tandpunt uit de treklijn. Dit zorgt voor een zijdelings beweging waardoor een volveldse bewerking plaatsvindt.

De Carré Pressius bestaat in een gedragen versie met werkbreedtes tussen 3 en 15 meter. Voor teelten op bedden zijn werkbreedtes vanaf 1,5 meter beschikbaar. De nieuwe wiedeg is leverbaar vanaf de zomer van 2022.

Previous post Nieuwe John Deere 6R reeks omvat 14 modellen
Next post Lemken combineert Steketee schoffel met rijenspuit
%d bloggers liken dit: