Lemken combineert Steketee schoffel met rijenspuit

Mechanische onkruidbestrijding dringt het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen sterk terug. Onkruid bestrijden in de rij blijft echter dikwijls moeilijk. Daarom voorziet Lemken nu een rijenspuit voor de Steketee schoffelmachines.

De rijenspuit bestaat uit de SprayHub fronttank en de SprayKit toepassingsset. Het geheel is IsoBus gestuurd en kan intuïtief worden bediend via de “MegaSpray”-software. De SprayHub heeft een tankinhoud van 1.100 liter of 1.500 liter en is uitgerust met een schoonwatertank, een handwastank en een vulzeef. Er is een extra spoelpijpje voor het oplossen van vaste stoffen. Een CTS-aansluiting voor contactloos spoelen is eveneens beschikbaar.

De SprayKit kan niet alleen gebruikt worden tijdens het schoffelen, maar kan ook voor andere toepassingen worden gebruikt. De SprayKit heeft een mechanische sectieschakeling, de volgende stap is sectieschakeling per rij, zodat automatische controle van de secties via GPS mogelijk is.

De SprayHub en SprayKit worden door Lemken voorgesteld op Agritechnica.

Previous post Carré breidt gamma uit met nieuwe wiedeg
Next post Nieuw topmodel opraapwagen bij Strautmann
%d bloggers liken dit: