Nieuwe John Deere 6R reeks omvat 14 modellen

John Deere stelde eerder deze week de nieuwe 6R-reeks voor. De nieuwe generatie groen-gele trekkers bestaat uit 14 modellen, van 121 tot 301 pk, waaronder 4 nieuwe modellen.

De nieuwe 6R-reeks heeft 5 trekkers (6R110 tot de nieuwe 6R150)  met een viercilinder motor, en 9 trekkers met een zescilinder onder de motorkap.  2 nieuwe modellen die opvallen zijn de 6R150 die met zijn compacte afmetingen en hoog vermogen (max 177pk) een ideale all-rounder is voor akkerbouw- en melkveebedrijven en de 6R185 die met zijn zescilinder motor met een maximaal vermogen van 234 pk een ideale transporttrekker is voor loonwerkers of boeren die veel wegtransport moeten doen.

Een heel nieuwe functie van de 6R-serie is het 1-Click-Go AutoSetup-systeem, waarmee instellingen op de tractor en werktuigen veel sneller en gemakkelijker kunnen worden uitgevoerd. De operator hoeft op de akker 90 procent minder te klikken op de display, en de tractor is altijd perfect afgesteld. Alle vereiste instellingen kunnen van tevoren worden gepland en in de cloud worden beheerd, inclusief agronomische gegevens zoals perceelsgrenzen, stuurlijnen en beschrijvingen. Nadat de tractor de perceelsgrens heeft overschreden, wordt het opgeslagen profiel automatisch beschikbaar gesteld en kunnen zelfs tijdelijke chauffeurs consistent zorgvuldig werken en fouten vermijden. AutoSetup maakt het leven van de bestuurder dus gemakkelijker, maar John Deere heeft ook aan het comfort van de gebruiker gedacht. Het dashboard achter het stuur is bijvoorbeeld verdwenen: dat verbetert niet alleen het zicht, maar ook de bediening door de operator via de armleuning en de rechterconsole. Alle instellingen en indicatoren zijn te vinden op de hoekstijldisplay.

Ook de E-joystick is een nieuwe functie, die vooral nuttig is bij het gebruik van de voorlader. De operator kan de lay-out van de knoppen vrij configureren en de rijrichting gemakkelijk wijzigen met de omkeerknop. Een speciaal handdetectiesysteem vervangt daarbij de vroegere veiligheidsklep. Voor voorladers is er een dynamisch weegsysteem voor weging onderweg zonder de tractor tot stilstand te hoeven brengen. En met de functie Terug-naar-positie kan de lader met één klik in de juiste stand worden gezet. De functie Horizontaal nivellering voorkomt dat er lading uit de laadbak wordt gemorst.

IPM (Intelligent Power Management) op de nieuwe 6R-serie is nu nog slimmer geworden. Dat houdt in dat de IPM niet alleen werkt bij transport en gebruik van de aftakas, maar nu ook extra vermogen levert voor hydraulische toepassingen. De viercilindermodellen kunnen nu tot 20 pk leveren en de zescilindermodellen tot 40 pk bij gebruik van hydraulische ventilatoren, pompen en de meeste hydraulisch vermogen verslindende werktuigen, zoals balenpersen, mengmesttanks en zaaimachines.

Eind 2022 zal een nieuwe StarFire satellietontvanger de prestaties voor precieze landbouw nog verder verbeteren. Welk niveau van correctiesignaal precies werkende landbouwers ook kiezen: deze nieuwe ontvanger staat garant voor een onovertroffen signaalstabiliteit in een schaduwrijke omgeving.

Ook het design van de nieuwe 6R reeks werd aangepakt, en is nu in lijn met de 7R, 8R en 9R trekkers van het merk.

%d bloggers liken dit: