Pöttinger breidt Aerosem FDD en Lion reeks uit

Pöttinger voegt een breder model toe aan zowel de Aerosem FDD zaaimachine reeks als aan de Lion rotoreggen serie. Deze machines waren voorheen enkel beschikbaar in 4 en 5 meter, vanaf najaar 2021 behoort ook een 6 meter versie tot de mogelijkheden.

De Lion 6002 C is een 6 meter brede rotoreg, geschikt voor trekkers tot 500 pk. Bij de ontwikkeling van de nieuwe rotorkopeg is speciale aandacht besteed aan de huidige en toekomstige eisen op het gebied van duurzaamheid en sterkte. Door de integratie van het opklapbare frame is de machine compacter geworden en is de gewichtsverdeling geoptimaliseerd. Het resultaat is een extreem korte en compacte rotorkopeg, die tot 30 cm korter is dan de concurrentie. Het zwaartepunt ligt nu dichter bij de achteras van de trekker en het gewicht op de vooras is merkbaar positiever. De 6002 C is opklapbaar tot een buitenbreedte van 3,0 meter, zodat transport over de weg geen probleem is.

De nieuwe rotorkopeg is geschikt voor tractoren tot 500 pk. Een nieuw ontwikkelde aftakas met tandwielkast met 2 versnellingen maakt een breed toerentalbereik mogelijk. De 1002 C-serie is ontworpen voor aftakastoerentallen tussen 750 en 1300 tpm. Dit zorgt ervoor dat de trekker altijd binnen zijn optimale prestatiebereik werkt. De betrouwbaarheid wordt hierdoor verbeterd.
De rotorsnelheden variëren tussen 320 en 420 omw/min. Dit zorgt voor perfecte werkresultaten terwijl het brandstofverbruik daalt. Een nokkenschakelkoppeling op elk framegedeelte beschermt de machine tegen overbelasting tot 2.200 Nm.

Er is geen gereedschap nodig om de machine af te stellen. Afstellen gebeurt langs de zijkant van de machine, een pen uittrekken en de regelstang verstellen volstaat om de werkdiepte met intervallen van ca. 1 cm in te stellen. Een volledig hydraulische werkdiepteverstelling is als optie leverbaar. Het egalisatiebord wordt automatisch door de achterrol in hoogte versteld. Dit is volledig onafhankelijk van de werkdiepte-instelling. Het egalisatiebord wordt op een constante, vooraf bepaalde afstand boven de grond geleid, zonder dat de afstand tot de tanden of de vooraf ingestelde hoogte verandert. De zaaibedbereiding wordt afgerond met een van de vele verschillende achterwalsen. Er zijn twee tandpakkerrollen en twee prismapakkerrollen en een pakkerringrol beschikbaar. Bij de tand- en prismapakkerrollen kan er gekozen worden uit twee verschillende diameters.

Aanvullend op de Lion 6002 C rotorkopeg brengt Pöttinger ook een bredere versie van de Aerosem FDD uit. Deze zaaimachine met fronttank is voortaan ook beschikbaar in 6 meter brede uitvoering. De nieuw ontwikkelde fronttank maakt het mogelijk om een nog hoger zaadvolumen naar de zaaikouters naar de te transporteren. De frontbak is verkrijgbaar met een inhoud van 1.700 liter of 2.400 liter en is nu voorzien van een luchtdichte afdekking over de gehele lengte.  De zaaikouterbalk van de Aerosem FDD wordt op de rotorkopeg gemonteerd met behulp van een koppelsysteem en neemt slechts enkele minuten in beslag om te monteren of te demonteren.

Door de compacte bouw komt het zwaartepunt van de zaaimachine dicht tegen de trekker te liggen voor een betere gewichtsverdeling. De verdeelkop is op de zaaibalk opgebouwd, optioneel kan deze voorzien worden van het IDS verdeelsysteem met individueel gecontroleerde zaaduitlopen. De Aerosem FDD zaaibalk is uitgerust met DualDisc dubbele schijfkouters met een rijafstand van 12,5 cm. De zaaikouters zijn op 2 lijnen gemonteerd, met een afstand van 30cm tussen de lijnen. Instellen van de kouterdruk gebeurt mechanisch, optioneel kan dit ook hydraulisch.. De zaaidiepte wordt langs de zijkant van de machine ingesteld.

 

Previous post Big X op 3m transportbreedte
Next post Kverneland neemt ROC over
%d bloggers liken dit: