Big X op 3m transportbreedte

Tot voor kort was het alleen mogelijk om de kleinere Krone Big X modellen, van de Big X 480 tot 630, op 3m spoorbreedte te zetten. Voortaan kunnen ook  de grotere modellen op deze spoorbreedte verkregen worden. 

Dat de grotere modellen nu ook op 3m verkrijgbaar zijn wordt mogelijk gemaakt door 680/80 R38 banden op de vooras. Hierdoor hebben deze hakselaars geen speciale ontheffing nodig met betrekking tot de transportbreedte. Op de Big X 480 tot 630 kunnen banden met maat 710/70R42 gemonteerd worden zonder de 3m transportbreedte te overschrijden.

De bandencombinaties zijn geschikt voor alle voorzetstukken. Bij gebruik in de maïsoogst zorgt het geïntegreerde transportonderstel  van het XCollect voorzetstuk er voor dat de toelaatbare aslast van 11,5 ton niet overschreden wordt. Zo kunnen de vaak gekozen combinaties van Big X 680 of 780 met een XCollect 750-3 inclusief transportonderstel en de automatische  aanrijbescherming met 680/80 R38 banden zonder speciale ontheffingen de weg op. Bovendien maakt de automatische aanrijbescherming het mogelijk om snel van perceel te wisselen zonder dat de chauffeur uit de cabine hoeft te komen.

 

Previous post Ploeger AT5104 LNMS het veld in
Next post Pöttinger breidt Aerosem FDD en Lion reeks uit
%d bloggers liken dit: