Kubota neemt Spaanse spuitenfabrikant Pulverizadores Fede over

Kubota neemt de Spaanse spuitenfabrikant Pulverizadores Fede over. Fede is gespecialiseerd in sproeiers voor fruit-aanplanting en vooral actief in Spange en Portugal. Met de overname breidt Kubota hun portfolio in gespecialiseerde markten verder uit.

In Europa zijn de gespecialiseerde gewassen, zoals fruit en olijven, een bloeiende sector die Kubota beschouwt als een belangrijke markt voor haar tractor smalspoor tractoren. Pulverizadores Fede heeft zich met hun spuittoestellen in deze gewassen gespecialiseerd. Hierdoor vormen ze een mooie aanvulling op het smalspoorsegment van Kubota. Fede heeft ook sterk ingezet op high-end technologieën die al in de praktijk worden gebruikt, waaronder een slimme sproeier die het volume van de chemicaliën en de luchtstroom in realtime regelt terwijl een sensor wordt gebruikt om de hoogte van de te besproeien bomen nauwkeurig te meten, en een systeem dat informatie op een kaart beheert, zoals het te besproeien gebied en de hoeveelheden chemicaliën.

Pulverizadores Fede zal zijn merknaam behouden, de locatie van het hoofdkantoor en het management zal blijven zoals het op dit ogenblik is. Het personeel van Kubota en Pulverizadores Fede zal nauw samenwerken binnen huidige organisatie van beide groepen om hun ontwikkelings- en zakelijke doelstellingen te bereiken.

%d bloggers liken dit: