AgXeed komt met robot voor fruitaanplantingen

AgXeed was afgelopen zomer actief op het veld met hun AgBot. Tijdens demonstraties in onder meer Nederland en Duitsland werd naar de interesse van akkerbouwers gepeild. Intussen werd in alle stilte aan een robot voor fruitaanplanting gewerkt. Deze is nu klaar. Voor deze nieuwe robot werkt de fabrikant samen met HSS.

De nieuwe AgBot is uitgerust met een 75pk sterke Deutz viercilinder motor. De elektrische aandrijflijn kan maximaal 13,5 km per uur rijden. Voor het aanpikken van machines is de robot voorzien van een normale driepuntshefinrichting. HSS rust de AgBot voor fruitaanplantingen uit met een intelligente veldspuit die voorzien is van 3D mapping. De spuit vernevelt ook alleen spuitvloeitstof op het moment dat er blad voor de sprayer komt. Naast de HSS sproeier kan de AgBot ook voorzien worden van een 2.000 liter grote tank bovenop de machine.

De AgBot kan niet alleen ingezet worden voor spuitwerkzaamheden, maar ook voor maaien, snoeihout versnipperen in de plantage en wieden. Voor deze toepassingen rijdt de machine achteruit.

Spuiten, maaien en wieden zijn heel repetitieve en frequent weerkerende werkzaamheden in een fruitaanplanting. Naar verwachting kan de nieuwe AgBot tot 95% van de bestaande tractoractiviteiten in de plantage zelfstandig uitvoeren.

Bron: Ducksize

Previous post Kubota neemt Spaanse spuitenfabrikant Pulverizadores Fede over
Next post Kverneland Group start uitkeren donatie voor agrarisch ondernemers uit het overstromingsgebied
%d bloggers liken dit: