New Holland lanceert nieuwe Roll-Bar 125 rondebalenpers met vaste perskamer

De nieuwe Roll-Bar 125 is de opvolger van de New Holland BR6090. De machine bouwt voort op het solide DNA van zijn voorganger, met het beproefde Roll-Bar perskamersysteem, en verbetert zijn prestaties, onderhoudsgemak en duurzaamheid nog verder met nieuwe functies.

De nieuwe balenpers is verkrijgbaar in twee versies, Rotor Feeder en Rotor Cutter. De pers krijgt ook een nieuwe, moderne vormgeving met een groot zijpaneel dat gemakkelijk toegang biedt voor onderhoudswerkzaamheden. De Roll-Bar 125 is voorzien van een grote vloerrol, startrol en balenrotatiestaven van staal die samen voor een grote flexibiliteit zorgen. De pers kan een brede waaier van gewassen persen, van droog stro tot natte silage.

Het meest zichtbare nieuwe kenmerk van de Roll-Bar 125 is het nieuw vormgegeven zijpaneel. De robuuste lasconstructie zorgt voor duurzaamheid, terwijl de bovenste deurscharnieren, brede opening en gasveersteunen eenvoudige toegang bieden tot de servicepunten voor onderhoud. Het zijpaneel biedt ook beschermde ruimte voor het opbergen van reserve netrollen. Het hoofdframe van de balenpers is gewijzigd en aan beide zijden is tussen het hoofdframe en de achterklep een schokdemper toegevoegd om een soepele sluiting te garanderen.

Onder de kap introduceert de nieuwe balenpers verbeteringen die zorgen voor een grotere duurzaamheid en lagere onderhoudskosten: hoogwaardige aandrijfkettingen met verchroomde pennen en geharde platen, die een langere levensduur hebben, en nieuwe afgedichte type lagers die vervuiling door stof voorkomen. Een beproefde hydraulische rotoromkeerinrichting met vrijloopkoppeling is nu beschikbaar op de Rotor Feeder-modellen, voor eenvoudig ontkoppelen bij een rotorblokkering.

%d bloggers liken dit: