Firma Beel nieuwe importeur voor Raven België

Raven, een wereldwijde speler op gebied van precisielandbouw, wordt voortaan in België geïmporteerd door de Firma Beel. Raven is een onafhankelijk systeem dat op elk merk tractor kan gemonteerd worden, van oldtimers tot de nieuwste GPS-ready tractoren.  

Firma Beel heeft al geruime tijd ervaring met de plaatsing en service van GPS-systemen. De firma verdeelde vroeger SBG Precision Farming, dat in 2014 overgenomen werd door Raven. Sinds begin september verzorgt Firma Beel de import van Raven. Naast Giant, AP, Prinoth en Hydraram is dit het 5de merk in het import-portfolio van de firma.

Bij Firma Beel past Raven in het “SFC” verhaal, “Smart Farming en Construction”. Dit is een nieuwe tak binnen het bedrijf waarbij ingezet wordt op de toekomst. Binnen deze bedrijfstak is aandacht voor allerlei slimme technologieën zoals bijvoorbeeld Telematics op de Claas oogstmachines, Topcon op de graafmachines, AP – leveller, Steketee schoffelmachines, maar ook ISOBUS-toepassingen en zo verder. Door in te zetten op deze technologieën wil Firma Beel op zoek gaan naar de mogelijkheden om de bedrijven van klanten efficiënter en comfortabeler te maken.

Firma Beel is aanwezig op de Werktuigendagen en heeft daar van Raven een aantal toepassingen die getoond worden. Zo is er onder meer een Claas  Arion 630 met Lemken Kristal cultivator. Deze trekker is voorzien van een RTK systeem met hydraulische sturing. Een Massey Ferguson 7718S met Steeno 5 schaar is eveneens voorzien van Raven technologie voor automatische ploegbesturing voor een kaarsrechte ploegvoor. Daarnaast is er nog een schoffelmachine met VSN camera besturing  en CR12 en CR7 schermen te zien. Deze schermen kunnen onder meer gebruikt worden voor het plaats specifiek bekalken aan de hand van taakkaarten.

%d bloggers liken dit: