SIP introduceert 2 nieuwe schudders

SIP vult hun gamma hooibouwmachines verder aan met 2 nieuwe schudders. De Spider 915|8 is een gedragen model voor middelgrote bedrijven, de Spider 1300|12 is een getrokken versie waarmee de fabrikant meer richt op loonbedrijven en grote veehouders.

De SIP Spider 915|8 is een schudder met 8 rotoren en een werkbreedte van 9,15 meter. De schudhoek kan, afhankelijk van de hoeveelheid gemaaid gras, worden ingesteld van 11° tot 19°. Met een rotordiameter van 1,6 m volgt de schudder gelijkmatig de bodemcontouren en maakt hij een optimale verspreiding en schudbewerking mogelijk. De schudder is standaard voorzien van een hydraulisch systeem om de wielen naar links of rechts te sturen en zo een zijdelingse verplaatsing van de machine mogelijk te maken. Dit systeem helpt bij het werken langs de perceelsgrenzen en voorkomt het verspreiden van het gras buiten het veld en het daaraan gelinkt verlies van voer. Het SMART LIFT systeem brengt de buitenste rotoren omhoog en vergrendelt ze automatisch wanneer de machine op de kopakker draait en houdt ze op voldoende hoogte van de grond zodat de schudder de grond niet raakt.

De Spider 1300|12 is een getrokken schudder met 12 rotoren en een werkbreedte van 12,9 meter. De rotoren met een diameter van 1,45 m zijn verbonden door middel van een gelaste rechthoekige as van dikwandige buizen. De kleinere diameter van de rotors zorgt voor een gelijkmatige verspreiding van het voer, waarbij elke rotor zich individueel aan het terrein aanpast. De gepatenteerde hydraulische rotorhoekverstelling vergemakkelijkt het werk aanzienlijk en maakt, in combinatie met de meertrapsinstelling van de wielhoogte, een snelle en eenvoudige instelling van de rotorhoek van 12° tot 18° mogelijk. Het aandrijfsysteem van de schudder is voorzien van een dubbele koppeling, die de machine beschermt tegen overbelasting en zo voorkomt dat de aandrijving niet goed functioneert. In de scharnieren is de aandrijving uitgerust met een vingerkoppeling, die zorgt voor een duurzame en betrouwbare werking. Een innovatief hydraulisch klapsysteem maakt een eenvoudige werkvoorbereiding en stabiliteit tijdens overgangen mogelijk. Een robuust transportframe en een compact chassis zorgen voor een uitstekende wendbaarheid van de machine tijdens het transport. Met een verstelbare dissel en een compact transportonderstel kan de schudder snelheden tot 40 km/u bereiken.

 

%d bloggers liken dit: