Allround transport met nieuwe Krone GX

Krone waagt zich op de markt van strikt transport met de nieuwe universele transportwagen GX. De Krone GX maakt gebruikt van een lostapijt en kan indien gewenst voorzien worden van doseerwalsen.

De Krone GX is een universele transportwagen met een inhoud van 44 m³ (GX 440) of 52 m³ (GX 520). De GX 440 heeft een tandemonderstel, de GX 550 is voorzien van 3 assen. Met de introductie van deze wagens zoekt Krone een plaatsje in de markt van het pure transportmateriaal. De wagens zijn niet alleen geschikt voor ruwvoer maar kunnen ook gebruikt worden voor andere landbouwgewassen, mest en compost of andere nevenstromen.

De GX wagens lossen hun lading door middel van een sterke geweven band en een transparante voorwand die bevestigd is op de band. De band wordt door middel van 2 trekkettingen en 2 hydromotoren voor- en achteruit bewogen. Dit maakt lossen in lage gebouwen mogelijk en voorkomt kantelen omdat de lading niet de hoogte wordt ingeduwd. Voor het laden met gevoelige producten, zoals aardappelen, kunnen de zijwanden hydraulisch 700 mm verlaagd worden.  Lossen kan met 2 snelheden, 8m per minuut of 16 per minuut. Zo is de GX 440 in ongeveer 40 seconden gelost. De optionele doseerwalsen kunnen, als ze niet gebruikt worden, door middel van vier bouten aan de achterklep worden gekoppeld. Zo kan vanaf de achterkant sneller worden geladen of gelost – bijv. bij gebruik van bigbags, pallets of strobalen. Het aankoppelen van de doseerwalsen gaat heel eenvoudig en snel met behulp van twee bouten aan elke kant. Hiermee wordt via twee klauwen de doseereenheid aan de achterklep of aan de wagen bevestigd.

 

Previous post Case IH keert terug naar de Europese beurzen
Next post 400 pk aan de ploeg met de Amazone Tyrok
%d bloggers liken dit: