400 pk aan de ploeg met de Amazone Tyrok

Met de Tyrok 400 introduceert Amazone een geheel nieuw ontwikkelde halfgedragen wentelploeg met 7, 8 of 9 scharen voor de 400 pk-tractorklasse. De ploeg wordt gekenmerkt door een hoge capaciteit, werken bij hoge snelheden en uitstekende stabiliteit en blijft tegelijkertijd eenvoudig en snel verstelbaar.

De Amazone Tyrok heeft een rechthoekig frame van 200x150x10 mm wat zorgt voor een bijzonder hoge stabiliteit. Het frame buigt niet tijdens het werk, ook niet bij hoge belasting. Dit zorgt voor een gelijkmatige werkdiepte over de gehele lengte en werkbreedte. De werkdiepte van de ploeg wordt mechanisch of hydraulisch ingesteld door het onderstel. Het grote steunwiel zorgt voor een exacte dieptegeleiding, maar ook een optimale bodembescherming. Daarnaast zorgt de standaard hydropneumatische vering van het steunwiel voor maximaal rijcomfort en veiligheid tijdens transport.

De Amazone Tyrok wordt uitgerust met het nieuwe SpeedBlade ploegrister met een gepatenteerd extra groot voorstuk. Dit zorgt voor minimale slijtage van het ploegrister. Door de werksnelheid te verhogen van 6 km/u naar maximaal 10 km/u, verschuift het hoofdslijtagepunt automatisch verder naar het midden van het ploegrister. Het belangrijkste slijtagepunt van de SpeedBlade-rister, zelfs bij hoge snelheden, bevindt zich op het vergrote voorste deel van het rister en niet in het gebied van het strokenrister of het grote deel van het rister. Bij de Tyrok hoeft alleen het voorste deel van het risterblad te worden vervangen als deze bij hogere snelheden versleten is. Dit bespaart veel slijtagekosten in vergelijking met andere constructiemethoden.

De Tyrok is standaard uitgerust met een mechanische verstelling van de werkbreedte. Optioneel kan de werkbreedte vanuit de tractorstoel hydraulisch en traploos worden aangepast aan de omstandigheden. Bij de Tyrok ploegen met variabele werkbreedte-instelling wordt de voorschaar automatisch hydraulisch aangepast wanneer de totale werkbreedte wordt gewijzigd. Zo kunnen instellingen op verschillende gronden of hellingen veilig en snel aangepast worden.

Met optionele werktuigen kan de nieuwe halfgedragen wentelploeg universeel worden aangepast aan alle bedrijfsomstandigheden. Voor het schoon inwerken van veel organisch materiaal zijn diverse voorscharen of stro-inleggers verkrijgbaar. Om een ​​betere ploeggeleiding op de helling te kunnen garanderen, kunnen extra ruimers aan de kouters worden bevestigd. Een optioneel systeemkouter is zeer geschikt voor gebieden met steenachtige en zware grond en beschermt de kanten van het voorste deel van het rister tegen slijtage en snijdt een schone voor. Schijfkouters kunnen op het laatste rister worden gemonteerd voor een bijzonder schone ruiming van de voor. Voor gelijktijdige naverdichting biedt AMAZONE de Tyrok 400 aan met een zwenkvangarm voor het werken met de packer.

 

Previous post Allround transport met nieuwe Krone GX
Next post Nieuwe lijn frontladers markeert nieuwe aanpak bij Steyr
%d bloggers liken dit: