Lemken breidt Azurit-lijn verder uit

Lemken heeft de Azurit-lijn een update gegeven, De nieuwe machines zijn vanaf september te verkrijgen onder de naam “Azurit 10”.

De nieuwe Azurit is naast de vertrouwde varianten met vier, zes of acht rijen en rijafstanden van 70 tot 80 cm nu ook verkrijgbaar in een uitvoering met zes of twaalf rijen en een rijafstand van 50 cm. Om het zaaigoed beter af te leggen in de voor werden de zaaikouters voorzien van verbeterde vorenvormers. Ook de werpbuis werd vernieuwd en is voortaan voorzien van een verwisselbare inlaat die bij slijtage kan vervangen worden. Met de nieuwe Azurit 10 kunnen voortaan ook gewassen als zonnebloemen en soja gezaaid worden. Een andere vernieuwing op de zaaimachines is de automatische verenkeling van de maïskorrels. Hierbij wordt de kwaliteit van de verenkeling gemonitord en zo nodig bijgesteld. Deze aanpassing kan ook doorgevoerd worden op reeds bestaande machines. Een nieuwe meststoffenbewaking bij de Azurit 10 toont eventuele verstoppingen van de afzonderlijke kunstmestkouters automatisch aan de bestuurder.

Lemken ontwikkelde ook een nieuwe microgranulaatstrooier, de Microhub 5. Dit is een doseer-inrichting waarmee vlakbij het zaaigoed microgranulaat kan worden uitgebracht. Lemken legt met de MicroHub 5 bewust het accent op meststoffenefficiëntie, dat in het publieke debat een steeds belangrijkere rol inneemt. De MicroHub 5 heeft een inhoud van 200 liter meststof. De uitbrenghoeveelheid ligt momenteel tussen de 1 en 40 kilo per hectare. De doseereenheid wordt elektrisch aangedreven en het granulaat wordt pneumatisch naar de zaaivoor getransporteerd.

%d bloggers liken dit: