Claas lanceert nieuwe maaidorserreeks

Claas lanceerde vandaag een nieuwe middenklasse maaidorserreeks, de Trion. De Trion-reeks vindt zijn plaats tussen de Tucano en Lexion maaidorsers. De nieuwe reeks omvat maar liefst 20 modellen, met zowel schudder- als hybride dorstechniek.

Met de Trion richt Claas zich op klantensegmenten variërend van het traditionele familiebedrijf tot prestatiegerichte grote landbouwbedrijven en hightech loonwerkers. De reeks begint met de Trion 520 met een vermogen van 258 pk en een graantank van 8.000 liter, het topmodel, de Trion 750 beschikt over 435 pk en een graantank van 12.000l. Alle motoren zijn afkomstig van bij Cummins en voldoen aan de StageV normen.

Op alle Trion modellen gebeurt de eerste scheiding door middel van het Claas APS-systeem met een versneltrommel (450mm diameter) en een dorstrommel (600mm diameter). De Trion 500-reeks  heeft 1,42 meter breed dorskanaal en 5 schudders, op de Trion 600-reeks is het dorskanaal 1,7 meter breed en uitgerust met 6 schudders. De Trion 700-reeks maakt gebruik van een dorsrotor, het topmodel, de Trion 750 maakt gebruik van een dubbele rotor.

Afhankelijk van het te oogsten gewas is er keuze uit veel verschillende mogelijkheden qua voorzetstukken, met als toppers een 12 meter breed maaibord of een 12-rijige maiskolvenplukker.

De Trion-reeks krijgt ook een nieuwe cabine. Deze biedt meer ruimte, vooral hoofdruimte en beenruimte, en kan worden uitgerust met een optionele lederen stoel die 30 graden naar beide kanten kan draaien voor altijd een optimale zitpositie. Een grotere voorruit en zijruiten met smallere A-stijlen zorgen voor een uitstekend zicht op het voorzetstuk en de omgeving. De 12-inch CEBIS-terminal met HD-display met hoge resolutie en hoog contrast zorgt voor een uitstekende leesbaarheid onder alle lichtomstandigheden en biedt drie afzonderlijk instelbare hoofddisplays. CEMOS DIALOG en CEMOS AUTOMATIC zijn nu in CEBIS geïntegreerd. De terminal kan worden bediend via het touchscreen en de draaischakelaars. Het is ook mogelijk om toegang te krijgen tot alle instellingen van de dorstrommel en de reiniging door middel van directe toegangstoetsen aan de rechterkant van de bedieningsarmleuning. Bedienen van de maaidorser kan via de  CMOTION bedieningshendel, die beschikbaar is als alternatief voor de standaard rijsnelheidsbedieningshendel.

Naar keuze kunnen de nieuwe Trion maaidorsers uitgerust worden met vier automatische stuursystemen. De LASER PILOT stuurt door de linker rand van het gewas als referentiepunt te gebruiken. De FIELD SCANNER is gemonteerd op het dak van de cabine en stuurt de TRION door optisch de randen van het gewas (links en rechts mogelijk) en de geleidingssporen te detecteren. Tijdens het oogsten van maïs wordt de TRION bestuurd door de AUTO PILOT op de CORIO en CORIO CONSPEED plukkers. De vierde optie is de GPS PILOT met satelliet navigatie. Voor deze functie is de nieuwe CEMIS 1200 terminal met een 12-inch scherm beschikbaar. Hij biedt 2D- en 3D-weergaven, online taakbeheer en documentatie met gegevensexport via TELEMATICS of USB-stick, real-time opbrengstkartering en weergave van opbrengstgegevens.

De Trion maaidorsers zijn verkrijgbaar in zowel gewone wieluitvoering als in TerraTrac en Montana uitvoering, afhankelijk van het model.
De nieuwe maaidorsers kunnen nu reeds besteld worden voor seizoen 2022

 

 

%d bloggers liken dit: