Schrijf je in voor de NEWBIE Award

Het NEWBIE netwerk reikt dit jaar voor de 3de (en laatste) keer de NEWBIE Award uit. Deze award, voor Vlaamse nieuwkomers in de landbouw, wordt toegekend aan een (jonge) landbouwer die recent startte, of zijn of haar bedrijf omgooide voor een nieuwe activiteit of een nieuw verdienmodel.

Deze wedstrijd verloopt in 4 fasen. Inschrijven kan van 19 juli 2021 tot 20 augustus 2021. Tussen 20 augustus en 6 september 2021 worden er intern maximaal 10 laureaten genomineerd. Dit zijn de landbouwers die naar de mening van de organisatie het meeste durf hebben getoond op vlak van innovatie en die op deze manier een inspiratiebron kunnen vormen voor andere startende landbouwers. De 10 laureaten krijgen elk een lid van de stuurgroep als coach toegewezen. Zij zullen samen bekijken hoe de landbouwer zijn/haar bedrijf het best in de verf kan stellen en welke strategie er gebruikt zal worden voor het verdere verloop van de wedstrijd. De evaluatie zal op twee manieren gebeuren, enerzijds een online stemming en anderzijds een interne expertjury. Op 23 september 2021 start de stemming. Deze draagt bij voor de helft van de punten. Kandidaten moeten beroep doen op hun netwerk om zo veel mogelijk stemmen te verzamelen via het websiteformulier. De stemming loopt af op 7 oktober 2021. De andere helft van de punten worden verdeeld via een vergadering met de stuurgroep. Het slotevent en de bekendmaking van de winnaar vindt plaats op 7 oktober 2021.

Inschrijven kan via: www.biosfere.be/newbie

Previous post Lemken verbreedt gamma zaaimachines
Next post Nieuwe Multiforce frees bij AVR
%d bloggers liken dit: