Nieuwe Multiforce frees bij AVR

AVR ontwikkelde een nieuwe frees voor pootbedbereiding. De AVR MultiForce is bedoeld voor frontgebruik en freest ruggen op 4×75 cm.

 De MultiForce bestaat zowel met een vier- als zeshaakssysteem. De fabrikant schuift vooral het zeshaakssysteem naar voor omdat dat een aantal niet te ontkennen voordelen heeft. Zo daalt de benodigde trekkracht met 33% en is er een even grote brandstofbesparing. Ook kan er aan een hogere snelheid gewerkt worden. Tegenover een frees met 4 haakmessen per rondsel stijgt het verkruimelingsvermogen met 50% bij een zeshaakse frees. De rotoras heeft een lager toerental waardoor slijtdelen een langere levensduur kennen. Ook wordt de aandrijving en de trekker gelijkmatiger belast.

De rotordiameter van de AVR MultiForce meet 750 mm, 150 mm meer dan de Multivator voorganger. De grotere rotor zorgt ervoor dat er dieper gewerkt kan worden, met minder vermogensvraag. Dit is nodig wanneer men pootbedbereiding, poten en aanaarden in één werkgang wil combineren. De werkdiepte wordt ingesteld met dieptestelwielen en een spiraalrol (pen-gat verstelling).

De AVR MultiForce kan nu al besteld worden voor seizoen 2022.

%d bloggers liken dit: