Lemken verbreedt gamma zaaimachines

Lemken optimaliseert het gebruik van hun Solitair 23+ fronttank en de OptiDisc 25 zaaikouterbalk. De fronttank krijgt ISOBUS bediening, van de OptiDisc 25 worden zowel smallere als bredere varianten aan het gamma toegevoegd.

De Solitair 23+ fronttank is voortaan bedienbaar via ISOBUS. Instellingen zoals zaaihoeveelheid of sectieschakeling kunnen nu met de MegaDrill bediening vanuit de trekkerterminal worden geregeld. Ook sectieschakeling wordt mogelijk, en dat in 4 secties. Zo wordt overlappen vermeden en kan er bespaard worden op zaad en kunstmest.
De fronttank kan gecombineerd worden met een OpdiDisc 25 zaaikouterbalk die op een Zirkon 12 rotorkopeg gemonteerd wordt. Hierdoor ontstaat een compacte en wendbare zaaicombinatie met een betere gewichtsverdeling. Daarnaast kan de fronttank ook gebruikt worden in combinatie met de Azurit precisiezaaimachine.

De OptiDisc 25, die al bestond in 4 en 4,5 meter werkbreedte, is vanaf 2022 ook verkrijgbaar als starre en hydraulisch opklapbare variant. De starre variant is beschikbaar in werkbreedtes van 3 en 4 meter, de hydraulisch opklapbare versie komt in 5 en 6 meter werkbreedte. Deze nieuwe opklapbare versies zijn uitgerust met een extra chassis voor het transport over de weg. De steunwielen van het extra chassis ontlasten de achteras van de trekker tot wel 3,5 ton, zodat aan de maximaal toegestane aslast en het maximale toegestane totaalgewicht van de trekker kan worden voldaan. Het extra chassis kan in een handomdraai worden vergrendeld en ontgrendeld.

De OptiDisc zaaikouterbalk is uitgerust met parallellogramgeleide dubbele schijfkouters. Een dieptegeleidingsrol legt het zaaigoed zowel bij mulchzaai als bij conventionele toepassing op precies de vooraf ingestelde diepte af. De kouterdruk kan onafhankelijk van de aflegdiepte mechanisch of hydraulisch worden aangepast.

 

Previous post County 1474 TW ‘Short Nose’ verkocht voor €229.000
Next post Schrijf je in voor de NEWBIE Award
%d bloggers liken dit: