Nieuwe 5-serie bij Deutz-Fahr

Deutz-Fahr introduceert een nieuwe 5-Serie. De nieuwe reeks omvat 5 modellen, met motorvermogens van 95 tot 126 pk. 

Bij de ontwikkeling van de 5-serie maakte Deutz-Fahr de keuze om niet alleen de motor up to date te brengen zodat die voldoet aan de Stage V normen, maar ook de rest van de trekker werd onder handen genomen voor een verhoogde efficiëntie. Het nieuwe design is in lijn met de krachtigere modellen van het merk.

De nieuwe Deutz-Fahr 5-serie bestaat uit vijf modellen met vermogens van 95 tot 126 pk en een keuze uit 3 transmissieconfiguraties, met maximaal 60+60 versnellingen. De nieuw beschikbare APS-functie (Automatic PowerShift) selecteert volledig automatisch de meest geschikte powershiftverhouding voor de werkomstandigheden om de prestaties van de trekker te maximaliseren en te optimaliseren. Het APS-systeem omvat ook een draaiknop waarmee de bestuurder de prioriteit kan instellen waarmee de APS-functie wordt aangestuurd om te voldoen aan de effectieve behoeften van het werk in kwestie. Afhankelijk van de transmissiekeuze zijn snelheden van 300m/u tot 40km/u mogelijk.

De aftakas beschikt over 4 snelheden (540/540E/1000/1000E) en wordt ingeschakeld via een elektro hydraulisch bediende natte meervoudige platenkoppeling. Optioneel is ook een rijafhankelijke aftakas met een onafhankelijke uitgaande as en een 1000 tpm frontaftakas mogelijk. Het hydraulisch systeem biedt tot 8 aansluitingen achter, en kan worden uitgerust met een 90 l/min pomp. De lift achteraan kan tot 5.400 kg heffen, een optionele fronthef kan tot 2.100 kg heffen.

Naast 12 (werk)lichten in het nieuw ontworpen cabinedak kunnen ook extra werklichten gemonteerd worden op de cabinestijlen en in de nieuwe grille van de motorkap.

Via datatransmissie kan de nieuwe 5-serie geconnecteerd worden op de SDF Smart Farming Solutions,  een nieuwe digitale suite die het traceren en het verzamelen van gegevens vereenvoudigt.

Previous post Manitou groepeert aanbouwdelen
Next post Staal doet prijzen machines stijgen
%d bloggers liken dit: