Massey Ferguson introduceert nieuwe TH verreikers

Massey Ferguson introduceert een nieuwe generatie TH verreikers. De nieuwe reeks bestaat uit 6 modellen, waarvan 2 semi-compacte. Het grootste model kan 4,3 ton tot 7,5m hoogte heffen.

“De MF TH-serie is totaal getransformeerd. De nieuwe generatie is nu uitgerust met een zeer comfortabele cabine en biedt een hoog niveau van comfort en bediening, gecombineerd met een meer soepele werking en extra automatisering”, vertelt Thierry Lhotte, vicepresident en directeur Massey Ferguson Europa en Midden-Oosten.
De nieuwe TH lijn krijgt een compleet nieuwe cabine, specifiek ontworpen voor extra comfort en ergonomische bediening van de machines. Zo zijn deze standaard uitgerust met een nieuwe luchtgeveerde stoel. De nieuwe motorkapvorm geeft een beter zicht op het achterste driekwart van de machine aan de rechterkant. De nieuwe spiegels werden hoger geplaatst voor een beter zicht. Onder de motorkap zit een 3,4 liter grote 4 cilinder motor die voor de 2 semi-compacte modellen en de MF TH.7035 100 pk vermogen leveren, op de andere modellen is dit 135 pk. De twee wendbare semi-compacte modellen, slechts 2,1 m breed x 2,1 m hoog, zijn ideaal voor het werken in nauwe ruimtes en traditionele agrarische gebouwen.

De hydrostatische transmissie van de nieuwe TH verreikers wordt voortaan bediend via de MF Power Control hendel zoals die gekend is van de MF trekkers. Deze hendel bevindt zich net onder het stuurwiel en biedt vingertop bediening voor de volgende drie functies: voor- en achteruit pendelen, hydrostatische trappen op en neer schakelen en neutraal selecteren. Hierdoor blijft de rechterhand vrij voor het bedienen van de laadfuncties via de nieuwe, ergonomische multifunctionele joystick. Op de joystick is ook plaats voor een eenvoudige tuimelschakelaar die dezelfde functies heeft als de MF Power Controle hendel voor het bedienen van de transmissie. De nieuwe functie bak schudden, die wordt bediend met een knop aan de joystick, helpt bij het snel vullen en legen van de bak. De schudreactie is gekoppeld aan de joystick beweging, zodat de bestuurder de hoeveelheid en tijdsduur van de actie zelf kan bepalen. Net achter de joystick, op de console, bevindt zich de MF TH control pad, met duidelijke en eenvoudige knoppen voor navigeren op het nieuwe beeldscherm. Hier bevindt zich ook de volumeregeling van radio en telefoon als de optionele 7″ terminal gekozen is.

Het sterke load-sensing hydraulisch systeem levert tot 190 liter/min op de 135 pk machines en 100 liter/min op de 100 pk machines, met proportionele elektro-hydraulische regeling van alle functies.

Previous post Lemken vergroot inzet van Solitair zaaimachine
Next post Sneller en accurater onkruid bestrijden dankzij 5G
%d bloggers liken dit: