Nieuwe verreikers voor de landbouw bij Bobcat

Bobcat introduceert een nieuwe generatie verreikers voor de agrarische sector. De R-serie bestaat uit 7 modellen met een hefhoogte van 6 tot 8 meter en een hefcapaciteit tussen de 2,6 en 4,3 ton.

De nieuwe R-serie landbouwverreikers  bestaat uit 7 modellen, die opgesplitst kunnen worden in compacte modellen (TL26.60, TL30.60 en TL30.70) en grote modellen (TL35.70, TL34.65HF, TL38.70HF en TL43.80HF). Onder de motorkap van de R-serie verreikers bevinden zich nieuwe, verbeterde versies van de D34 Stage V-motor van Bobcat. Deze zijn uitgerust met een roetfilter die automatisch wordt geregenereerd zonder dat de prestaties van de machine eronder lijden of de bestuurder wordt afgeleid.

Voor de R-serie werd de cabine nieuw ontworpen voor een verhoogd comfort en bedieningsgemak. In het ergonomische ontwerp zijn alle oppervlaktes geoptimaliseerd voor meer ruimte en beter overzicht. De verlichte bedieningselementen zijn makkelijk bereikbaar en eenvoudig te herkennen dankzij de kleurcodering, die dag en nacht hetzelfde blijft. Ook de opbergruimtes kregen extra aandacht in het nieuwe ontwerp. Er werd zelfs een isotherm compartiment voorzien dat kan verwarmd of gekoeld worden.

Voor extra comfort tijdens rijden en werken voorziet Bobcat de nieuwe R-serie van een Grammer Maximo Dynamic-stoel met luchtvering. De geveerde armleuning met joystick is aan deze stoel bevestigd. Een nieuwe lcd-kleurendisplay biedt alle noodzakelijke informatie. De verreiker is ook leverbaar met een groter 7-inch touchscreen met ingebouwde radio en een telefoonscherm waarmee de bestuurder contactpersonen vrijwel direct kan bellen. Voor meer veiligheid en een groter rijgemak wordt het beeld van de achteruitkijkcamera op het display getoond zodra de machine in de achteruit wordt geschakeld. De elektrische rechterspiegel kan ook snel vanuit de cabine worden versteld. Tenslotte is er een compleet verlichtingspakket met LED-lampen aanwezig, dat 360° zicht biedt en de bestuurder ’s nachts kan laten werken alsof het dag is.

De eveneens nieuwe Bobcat joystick maakt sneller werken mogelijk. De knop voor het voor- en achteruit schakelen kan gemakkelijk met de wijsvinger bediend worden, de andere functies zijn allen bereikbaar met de duim. Bobcat voorziet ook een aantal nieuwe functies voor verdere optimalisering van het werk. Zo kan de maximale hefhoek van de giek ingesteld worden om te voorkomen dat de giek tegen een laag plafond slaat en is er de “terug naar bodem” functie waarin de gewenste werkpositie kan ingesteld worden, om beschadiging van bodem of aanbouwdeel te voorkomen. “Automatisch grijpen” zorgt er dan weer voor dat de grijper van een bak automatisch sluit wanneer de rolregelaar in de maximale positie wordt gedrukt.

Via de Job Manager kunnen een aantal instellingen van verschillende aanbouwdelen en taken worden opgeslagen voor later gebruik of bij frequent wisselen van aanbouwdelen.

De nieuwe R-serie verreikers komen standaard met 3 jaar (of 3.000 bedrijfsuren) garantie op de hele machine.

Previous post John Deere voorziet updates aan S-serie maaidorsers voor 2022
Next post Manitou groepeert aanbouwdelen
%d bloggers liken dit: