John Deere voorziet updates aan S-serie maaidorsers voor 2022

Maaidorsers uit de John Deere S-serie die voor seizoen 2022 besteld worden, kunnen voorzien worden van een aantal extra opties. Deze opties zorgen voor verhoogde veiligheid en efficiëntie van de machines.

Automation Activation 4.0 met Generation 4 Machine Sync en AutoPath kan voor 2022 af fabriek geïnstalleerd worden als optie. AutoPath gebruikt eerdere geleidingslijnen, zoals deze bijvoorbeeld zijn uitgezet tijdens het zaaien, voor automatische en handenvrije rijvolging bij het oogsten. Indien de breedte van de zaaimachine en maaidorser overeenkomen moeten er ook geen rijen meer geteld worden bij het oogsten, maar sluiten de werkgangen mooi aan.

Voor beter zicht in donkere omstandigheden kunnen de S-serie maaidorsers voor 2022 optioneel uitgerust worden met het LED lichtpakket dat eerder op de X-serie werd geïntroduceerd. Het pakket bevat extra naar voren gerichte lichten maar ook LED spots in de graantank, de motor- en servicezones en op de losvijzel.

Om stro nog fijner de hakselen is een strohakselaar met extra messen mogelijk. Fijner gehakseld stro is gemakkelijker te verwerken tijdens de stoppelbewerking en gaat sneller afbreken in de bodem. Om het smeren van de eindoverbrengingen van de maaidorser gemakkelijker te maken kunnen optioneel verlengde smeerleidingen voorzien worden.

In de 2022 update voorziet John Deere ook enkele nieuwigheden op gebied van voorzetstukken. De belangrijkste nieuwigheid voor onze regio is een 8-rijig maisvoorzetstuk dat dicht plooit.  Een andere nieuwigheid zijn de HD-maaiborden die nu ook voorzien kunnen worden van een flexibel mes. De HDF maaiborden bestaan uit 3 delen, de buitenste 2 delen kunnen tot 45° op en naar bewegen voor een optimale bodemvolging op oneffen velden. Het flexibel mes zorgt voor extra bodemvolging en minder verlies. Met de opkomst van gewassen zoals soja worden deze maaiborden ook in onze streken interessanter.

%d bloggers liken dit: