Kuhn streeft naar hogere voerkwaliteit bij update van persen

Kuhn geeft de VB en VBP persen een update dit jaar. Eén van de nieuwe opties is een vochtsensor om de kwaliteit van het voer te bewaken.

De Kuhn VB balenpersen met variabele kamer en VBP BalePack-combinaties  met wikkelaars zijn nu beschikbaar met de vochtsensor als optie. Deze sensor kan de voedersamenstelling meten tot een vochtgehalte van 40%. Op die manier kan de droge stof en de kwaliteit van het voer bepaald worden. De vochtsensor is beschikbaar op alle modellen in de VB- en VBP-reeksen vanaf 2021 en kan achteraf worden gemonteerd op machines uit 2021 en ouder.

VB-balenpersen en VBP Balepack-balenpers-wikkelcombinaties zijn uitgerust met Kuhn’s perskamers met progressieve dichtheid en zijn geschikt voor het verwerken van een reeks natte en droge gewassen: van hooi en stro (5-20% vocht) tot voordroog (18-35% vocht)  en grassilage (35-80% vocht).

Naast de vochtsensor lanceert Kuhn ook een balenweegsysteem vanaf 2021, en dit als optie op de FBP BalePack en VBP BalePack balenwikkelaarcombinaties. Gemonteerd op de wikkeltafel, weegt deze technologie elke baal en levert een voortschrijdend gemiddelde van de voorgaande drie balen, waardoor een schatting kan worden gemaakt van de totale productie van ruwvoer of stro.

%d bloggers liken dit: