Record vernieuwt Vulkan stalmeststrooiers

Record is onder de noemer “Evo++” al een tijdje hun gamma aan het vernieuwen. Deze winter werden de Vulcan stalmestverspreiders onder de loep genomen. De Vulcan wagens met staande walsen zijn geschikt voor het strooien van zowel stalmest en schuimaarde als compost.

De grootste wijziging aan de wagens is de conische vorm van de bak. De bak wordt breder toe naar achter, zodat het te strooien materiaal vlotter en egaler naar de verdeelwalsen wordt gebracht. Dit zorgt niet alleen voor een betere verspreiding, maar houdt ook in dat de aandrijving van de molens minder vermogen vraagt en de krachten op de bodemketting verminderen. Dit vertaalt zich dan weer in een lager brandstofverbruik.

De verdeelwalsen zijn uitgerust met verwisselbare hardox beitels. De verdeelunit is standaard 1,7 meter breed maar kan in optie ook 2 meter breed zijn. De standaard hydraulische guillotinedeur is voorzien van 2 hydraulische dubbelwerkende cilinders.

De Vulcan stalmeststrooiers worden afgeleverd met een COC attest. Voor het afremmen monteerde Record luchtremmen met zware veerremcilinders. Daarnaast is de wagen uitgerust met volledige ledverlichting met dynamische richtingaanwijzers. Om alle elektronische en hydraulische componenten te beschermen zijn de Vulcan wagens uitgerust met een grote beschermkap vooraan.

Voor het bedienen van de wagen is er keuze uit verschillende systemen. Standaard is dit een bediening op de wagen waarbij het debiet wordt geregeld via de oliedebietregeling van de tractor. Een volgende stap is een elektrische schakelkast in de cabine, voor een traploze bediening van de snelheid van het bodemtapijt en de hydraulische deur. Nadien volgen nog verschillende touchscreen bedieningsterminals al dan niet uitgerust met een weegsysteem voor een volautomatische werking. Top of the line is het Isospread systeem dat de nodige informatie overneemt van de trekker, zoals rijsnelheid en GPS signaal. Het Isospread systeem laat ook werken met taakkaarten toe.

De wagen is beschikbaar vanaf 6,5 m³ tot 14 m³ inhoud in de enkelas uitvoering en tot 16,5 m³ op tandemas.

%d bloggers liken dit: