Pöttinger Tegosem verhoogt flexibiliteit Terrasem

De Pöttinger Terrasem kan ingezet worden als mulchzaaimachine, maar kan ook gebruikt worden op geploegd land. Door de Terrasam uit te rusten met een Tegosem zaaiunit kan de machine nog flexibeler ingezet worden.

De Tegosem 500 kan gebruikt worden om vanggewassen tegelijk te zaaien met de hoofdteelt, bijvoorbeeld gras onder granen, maar de unit kan ook gebruikt worden om microgranulaten of kunstmest toe te dienen tijdens het zaaien. Wanneer vanggewassen worden gezaaid, wordt het zaad verspreid tussen de bandenpacker en de zaaielementen, microgranulaten en kunstmest worden via de zaadverdeler van de Terrasem mee verdeeld en komen via de Dual Disc kouters in de grond terecht. Wisselen tussen beide toepassingen gebeurt eenvoudig door het omzetten van 2 verdelers.

De verdeling van het product in de Tegosem 500 gebeurt pneumatisch, de ventilator wordt hydraulisch aangedreven. Instellen van de te verdelen hoeveelheden gebeurt vlot via de terminal. De verdeling start en stopt door de centrale verdeelunit op de Terrasem. De Tegosem wordt vooraan op de Terrasem zaaimachine opgebouwd en is gemakkelijk bereikbaar via het platform van de Terrasem.

De Tegosem 500 kan niet alleen opgebouwd worden op de Terrasam mulchzaaimachine, maar ook op Lion rotoreggen, Terradisc schijveneggen of Synkro stoppelcultivatoren.

%d bloggers liken dit: