Dewulf en Agrointelli zoeken samen autonome oplossing

Dewulf en Agrointelli gaan samen op zoek naar autonome oplossingen voor de aardappelteelt. In een eerste project zal het autonome Robotti-platform voorzien worden van een 4-rijige Miedema CP 42 bekerpootmachine. Met het project willen beide fabrikanten de mogelijkheden voor aardappeltelers verruimen op het vlak van meer duurzame, efficiënte en robuuste productiemethoden.

Agrointelli is al langer actief in de ontwikkeling van autonome oplossingen in de landbouwsector. Door hun Robotti-platform uit te rusten met een Miedema CP 42 bekerpootmachine zat de fabrikant nu ook de stap naar de aardappelsector.  De pootmachine zal een eenvoudige, mechanisch aangedreven machine zijn. Op die manier kan worden nagegaan welke automatiseringen en optimaliseringen werkelijk nodig zijn bij het poten van aardappelen met een robot. De autonome aardappelpootcombinatie plantte onlangs op de demonstratievelden van Potato Europe ’21.

Dewulf en Agrointelli delen hun visie op het belang van automatisering en precisielandbouw als antwoord op de uitdagingen waar aardappeltelers momenteel voor staan in hun uiterst belangrijke en hoogwaardige activiteit. Deze uitdagingen omvatten een gebrek aan ervaren arbeidskrachten, de bedreiging van bodemverdichting en een grote behoefte aan duurzame oplossingen.

“Bij Dewulf stellen we de behoefte van onze klanten, aardappeltelers wereldwijd, voorop,” zegt Melle van der Molen, Product Manager Poottechniek bij Dewulf. “Wij geloven dat autonome landbouwmachines in de toekomst een grote rol zullen spelen. De lessen en ontdekkingen die uit dit project zullen voortkomen, zullen helpen om de aardappelteelt aangenamer te maken voor telers en zullen mee vorm geven aan de oplossingen die we morgen zullen aanbieden.”

“De bekende, robuuste en betrouwbare machines van Dewulf stellen ons in staat om Robotti in te zetten in een geheel nieuwe use case voor de aardappelteelt, waarin we fantastische perspectieven zien,” vult Ole Green, CEO van Agrointelli aan. “De aardappelteelt in Europa is een belangrijke sector en het teeltareaal van het gewas neemt in de hele regio in omvang toe. Tegelijkertijd is het een productiesysteem dat veel manuren vergt, evenals veel bewerkingen tijdens het seizoen. Hier zien we een aantal fantastische optimalisatiemogelijkheden voor de telers om hun productiesysteem en rendement te verbeteren.”

%d bloggers liken dit: