Meer bedieningsgemak op nieuwe Amazone Pantera 4504

Amazone lanceert een nieuwe generatie van de Pantera zelfrijdende sproeiers. Voor de update van de machines concentreerde Amazone zich vooral op gebruiksgemak en comfort.

De bediening van de nieuwe Pantera 4504, die zich aan de linkerkant van de machine bevindt, wordt overgenomen van de  getrokken UX01-spuiten. Onder de afdekkap tussen de wielen vinden we de Smartcenter bediening en  de vulmengbak terug. De pompen werden verplaatst naar de rechterzijde van de machine om lawaai tijdens het vullen en bedienen te verminderen. De Amazone Pantera 4504 is uitgerust met 2 AR Zuigermembraanpompen die samen goed zijn voor een pompcapaciteit van 520l/min tijdens het werken, bij het vullen stijgt dit volume tot 700l/min dankzij het slimme gebruik van een Venturi-systeem.

Het SmartCenter biedt voor elke gebruiker de ideale oplossing: van het eenvoudige en slimme Comfort-Pack met TwinTerminal 3.0 tot Comfort-Pack plus voor maximaal comfort. Bij het Comfort-Pack Plus maken de manueel te bedienen kranen plaats voor de TwinTerminal 7.0 die de bediening van de machine veel gemakkelijker maakt dankzij het drukgevoelige touchscreen. Het volstaat dan om alleen de gewenste functie te selecteren, de Pantera past zich volledig automatisch aan. Een automatisch reinigingsprogramma kan eenvoudig gestart worden met een druk op de knop.

In de cabine is de nieuwe AmaDrive 7.0 terminal geïntegreerd in de ergonomische armleuning. Alle machine-specifieke functies kunnen bediend worden via deze 7 inch terminal. Voor de bediening van de sproeifuncties kan de Pantera 4504 worden uitgerust met de 8 inch AmaTron 4 terminal of de 12,1 inch AmaPad 2.

Voor optimale precisie tijdens het sproeien voorziet Amazone de actieve spuitboomgeleiding ContourControl en SwingStop voor een actieve zwieponderdrukking zodat de horizontale slingerbewegingen van de spuitboom tot een minimum beperkt worden. Deze systemen, in combinatie met de AmaSelect elektrische individuele doppenschakeling, zorgen voor een maximale precisie.

%d bloggers liken dit: