Fendt legt fabriek stil

Fendt legde vorige week de fabrieken van Marktoberdorf en Asbach-Bäumenheim stil. Dit is een gevolg van de corona-pandemie, die de levering van onderdelen in de war stuurt.

De derde Covid-19-golf spoelt over Europa. Dit heeft zware gevolgen voor de industrie. Transporten van zowel ruwe grondstoffen als half afgewerkte producten lopen vertraging op, productielijnen krijgen geen onderdelen aangeleverd en dit heeft dan weer gevolgen voor de volgende stappen in het proces. Daarom zag Agco zich gedwongen de fabrieken van Marktoberdorf en Asbach-Bäumenheim gedurende 7 dagen stil te leggen. Overmorgen zouden ze terug opstarten.

“De industrie verkeert nu een jaar in de noodtoestand op het gebied van productie, onder meer door volledige productiestilstand bij leveranciers of vertragingen in het transport. Dat raakt natuurlijk ook ons als fabrikant”, zegt Christoph Gröblinghoff, Voorzitter van de raad van bestuur van AGCO / Fendt. “Tegelijkertijd ervaart de landbouwmachine-industrie wereldwijd een wind in de rug die sinds 2011 niet meer is gezien. We hebben een volle orderportefeuille voor Fendt-tractoren en zullen de komende maanden verschillende maatregelen nemen om de achterstand in de productie in te halen om onze klanten wereldwijd te kunnen bevoorraden.”

Maandag start de band weer, maar er is deze week extreem hard gewerkt om een groot aantal onvolledige tractoren die al van de band waren, ook in orde te krijgen. Ook al lag de band stil, deze week alleen al werden er voor België bijvoorbeeld 19 stuks klaar gemeld.

%d bloggers liken dit: