Horsch trekt veld in met robot

Horsch is al een tijdje aan een robot aan het werken. Afgelopen week zaaide de autonome machine zijn eerste hectares maïs. 

Het is Philipp Horsch die op zijn twitter-account de eerste video liet zien van de machine in actie. De Horsch Robo is voorzien van een zaadtank en een Maestro zaaimachine met 24 elementen. De voorkant van de robottractor staat op een rupsonderstel, de Maestro staat op grote wielen. Voor het einde van het jaar wil Horsch nog 2 autonome concepten tonen. In totaal wil de fabrikant 3 verschillende systemen en machine formaten ontwikkelen en uitvoerig testen.

Op dit ogenblik is het volgens de veiligheidsvoorschriften niet toegelaten de machine volledig autonoom te laten werken. Er moet voorlopig nog altijd iemand aanwezig blijven, en dat op maximaal 600 meter van de machine. Philipp Horsch hoopt dat er snel een sluitende wetgeving is die autonome machines toelaat.

YouTube player

 

 

%d bloggers liken dit: