Valtra breidt fabriek in Finland uit

Valtra begint deze zomer aan de bouw van een nieuwe ververij in de fabriek van Suolahti in Finland. De uitbreiding zorgt voor een verhoogde flexibiliteit en duurzaamheid van de fabriek.

De nieuwe spuiterij komt in een 1.500 m² grote uitbreiding van de bestaande gebouwen, naast de montagehal. Eerder dit jaar nam Valtra al een nieuw logistiek centrum van 9.000 m² in gebruik op de site.

”De nieuwe ververij is de grootste investering in decennia die in de Valtra Suolahti-fabriek wordt gedaan. De vraag naar Valtra tractoren neemt toe en de nieuwe spuiterij zal ons helpen om onze beloftes aan onze klanten nog beter na te komen. Dankzij de nieuwe spuiterij zal de hele fabriek veel flexibeler werken, met ook een verhoogde productiecapaciteit ”, zegt algemeen directeur Jari Rautjärvi.

De nieuwe ververij zal volledig automatisch zijn. Door de verschillende stappen in het verf-proces op te splitsen zal niet alleen de kwaliteit verder verhogen, maar zal ook de doorstroming van te spuiten onderdelen geoptimaliseerd worden. Daarnaast draagt de nieuwe ververij ook toe aan een efficiënter energieverbruik, een verhoogde veiligheid en een verlaagde ecologische voetafdruk.

 

%d bloggers liken dit: