Kuhn scoort op gebied van driftreductie

Met driftreductie wordt voorkomen dat gewasbeschermingsmiddelen ergens terecht komen waar ze niet horen. Kuhn kreeg van het Duitse federaal onderzoekscentrum voor cultuurgewassen “Julius Kühn Institut” een erkenning voor zowel 75% als 90% driftreductie bij het gebruik van de AutoSpray technologie.

AutoSpray splitst de spuitstroom op in pulsen (20 pulsen/seconde). Hierdoor volstaat het om de dosering, rijsnelheid en druppelgrootte in te stellen in de boordcomputer. Op basis van deze gegevens bepaalt de computer bij de ingestelde druk hoe vaak de doppen per seconde moeten worden geopend. Het “Julius Kühn Institut” erkende AutoSpray voor 75% driftreductie wanneer het systeem in combinatie met de AIC 110-05 Venturi spuitdop (inschakelduur 30-100%) of de Twinjet AITJ60-11006 (inschakelduur 30-100%) gebruikt wordt. Voor de erkenning voor 90% driftreductie met de AIC 110-05 Venturi dop moet deze dop 100% inschakelduur hebben, voor de AITTJ60-11006 geldt een inschakelduur van 30 tot 100%.

 

Previous post Valtra breidt fabriek in Finland uit
Next post Amazone rekent uit wat kantstrooien opbrengt
%d bloggers liken dit: