Dammann zelfrijder op rupsen

Ook in de wereld van de veldspuiten wordt alsmaar meer rekening gehouden met bodemdruk en -verdichting. De steeds grotere oppervlaktes die moeten behandeld worden zorgen voor een bijkomende tijdsdruk, zodat wachten op betere omstandigheden niet altijd kan. Daarom kunnen de Dammann-trac zelfrijdende veldspuiten voortaan ook uitgerust worden met rupsen.

Veldspuiten zetten veel gewicht op betrekkelijk smalle banden. Zodra de bodem wat te nat wordt sporen de machines in, met onvermijdelijke structuurschade tot gevolg. Om dit te voorkomen kunnen de Dammann zelfrijders voortaan uitgerust worden met rupsen. De Poluzzi Anacon tracks zijn 40 cm breed en hebben een contactoppervlak dat 2,2 maal zo groot is als dat van de standaard banden op  de machine. Ombouwen van wielen naar rupsen vraagt 90 minuten.

De rupsen zijn gehomologeerd voor weggebruik en kunnen ook in rijcultuur gebruikt worden. De veldspuit heeft op de rupsen een bodemvrijheid van 1,2 m en behoudt zijn vierwielsturing.

Hoofdfoto: Landwirtschaft Photography SH

%d bloggers liken dit: