Nieuw topmodel voor Claas Arion 400-reeks

De Arion 400-reeks van Claas krijgen met de overgang naar Stage V motoren een update. De reeks wordt ook aangevuld met een nieuw topmodel, de Arion 470. 

Alle modellen uit de Arion 400 reeks hebben een FPT turbomotor van 4,5 liter onder de motorkap. De reeks begint met de Arion 410 (90 pk) en krijgt een nieuw topmodel, de Arion 470, met maximaal 155 pk (145 pk zonder CPM). Om aan de Stage V emissienormen te voldoen zijn de motoren uitgerust met een SCRoF- en  DOC-systeem. De motoren zijn uiterst onderhoudsvriendelijk, een oliewissel volstaat om de 600 draaiuren. Om onderhoud verder te vergemakkelijken zijn de motoren voorzien van radiators die naar voor draaien en ook de luchtfilter werd vooraan geplaatst om gemakkelijk gereinigd te kunnen worden.

De Arion 410 en 420 zijn uitgerust met de Quadrishift powershift transmissie met 16 versnelling voor- en achteruit (4 groepen met 4 versnellingen), vanaf  het model Arion 430 kan optioneel ook gekozen worden voor de Hexashift powershift transmissie, die 24 versnellingen voor- en achteruit heeft. Beide transmissies kunnen ook optioneel uitgerust worden met een kruipversnelling (150m/u). Met de Quadractiv en Hexactiv automatische schakelfunctie kunnen  beide transmissies automatisch schakelen, en dat zowel voor de powershift trappen (veld-modus) of zowel voor de powershift trappen als de groepen (transport-modus). Om de automatische schakelfuncties te kunnen gebruiken moet de Arion 400 voorzien zijn van het Claas Informations System (CIS). Om gemakkelijk te wisselen tussen voor- en achteruit is de Arion 400 uitgerust met de Revershift omkeerschakeling onder het stuur, optioneel kan deze functie ook op de multifunctionele joystick voorzien worden.

De Arion 410 en 420 hebben een wielbasis van 2,49 m, de grotere modellen hebben een wielbasis die 4 cm langer is. Het bruto gewicht van de trekkers is verhoogd naar 9 ton, leeg wegen de trekkers tussen 4,8 en 5,3 ton. Voor het hydraulisch systeem zijn er verschillende keuzemogelijkheden, gaande van 60 l/min tot een load sensing systeem met 110 l/min. De geïntegreerde fronthefinrichting en fabrieksgemonteerde frontlader kunnen beide bediend worden via de multifunctionele joystick, optioneel kan de frontlader ook via de Electropilot of FlexPilot bestuurd worden.

De Arion reeks is een trekker die in veel verschillende situaties wordt ingezet. Daarom heeft de trekker verschillende mogelijkheden op gebied van cabine. Naast de standaard cabine met dakvenster kan ook een laag profiel cabine voorzien worden, of het Panoramic cabine als optie. Sommige modellen kunnen ook uitgerust worden met een 5-stijlen cabine met poluycarbonaat zijvenster, specifiek voor openbare besturen. De standaard cabine uitrusting kan verder uitgebreid worden met de CIS en CIS+ pakketen. In beide packs zijn de multifunctionele joystick met 14 functies voorzien en een job monitor in de rechter A-stijl. De CIS+ versie bevat ook een CIS display met hoog contrast en electrohydraulische bediening en het CSM kopakker management.

Alle Arion 400 Stage V trekkers kunnen af fabriek uitgerust worden met het Claas GPS stuursysteem, dat via de S7 terminal ingesteld wordt. Optioneel kunnen de Arion 400 trekkers voorzien worden van een ISOBUS stekker, zodat in de cabine ook een ISOBUS terminal kan geplaatst worden. Tenslotte kunnen de trekkers voorzien worden van de Claas Telematics automatische documentering.

De nieuwe Stage V Arion 400 reeks is meteen beschikbaar.

%d bloggers liken dit: