Steyr Absolut CVT gaat in productie

De op Agritechnica 2019 voorgestelde Steyr Absolut CVT gaat in productie, de eerste leveringen worden deze maand nog verwacht. De reeks bestaat uit 4 modellen met een vermogen van 200 tot 261 pk.

De Absolut CVT  is een afsplitsing van de vroegere CVT-reeks. Samen met de Absolut CVT (en kleinere Impuls CVT reeks) introduceert Steyr ook 3 uitrustingspakketten:  het Evolution-, Excellence- en, voor gemeentewerken, Orange-pakket.

De Absolut CVT serie bestaat uit 4 modellen: de Absolut CVT 6185 (200 pk), Absolut CVT 6200 (220 pk), Absolut CVT 6220 (241 pk) en Absolut CVT 6240 (261 pk). De FPT NEF zescilinder motor met een inhoud van 6,7 liter voldoet aan de Stage V normen en kan werken op 100% HVO synthetische biobrandstof. De cabine is voorzien van luchtvering en nieuwe LEDlampen.

Evolution-pakket
Steyr bundelde de meest gekozen opties uit de specificatielijst tot het Evolution-pakket, met de optie voor een upgrade.
Dit pakket bevat bijvoorbeeld de nieuwe fronthefinrichting, er kan als optie een frontaftakas worden toegevoegd. De hydraulische pomp van 150 l/min is standaard, met een optionele pomp van 170 l/min, voor de vier of vijf elektrohydraulische regelventielen waar klanten uit kunnen kiezen. Een achteraftakas met vier toerentallen en een achterhef met een hefvermogen van 10.463 kg zorgen ervoor dat de Absolut CVT voldoet aan de vereisten van zelfs de grootste werktuigen. Er kan gekozen worden uit de Deluxe of de Active Luxury STEYR-cabine met luchtvering als upgrade. Voor de voeding van de nieuwe 16 en 20 ledverlichtingsopties is een 200 A wisselstroomdynamo gekozen.

Excellence-pakket
Excellence is het premium Absolut CVT-pakket dat is gecreëerd om te voorzien in de hoogste klantbehoeften voor een maximale productiviteit en prestaties. Deze specificatie leunt meer naar automatisering, met standaard functies als fronthefmanagement en Easy-Tronic II. In deze configuratie is de Absolut CVT voorbereid op STEYR S-Guide, dat ook gepaard gaat met sturing met variabele verhouding, met de optie voor de klant om te kiezen uit verschillende STEYR S-TECH-geleidingsoplossingen.
Voortbouwend op het thema van het prestatiepakket gaat de voorkeur uit naar het pakket met 20 ledwerklampen, terwijl de luchtgeveerde cabine is inbegrepen, zodat STEYR-bestuurders dag en nacht hun vermoeidheid kunnen bestrijden. De hydraulische prestaties worden in dit pakket geleverd door de pomp van 170 l/min. Het Excellence-pakket bevat voor het gemak ook automatische hefstabilisatoren en een hydraulische topstang, nu met een ergonomische grendel en meter voor het gebruiksgemak.

Orange-pakket
Voor gemeentewerken biedt het nieuwe Orange-pakket de mogelijkheid om de nieuwe STEYR Absolut CVT-tractoren met een uitgebreid pakket van chassis voor gemeentewerken en bijbehorende kenmerken te bestellen. Dit pakket, dat vanaf april verkrijgbaar is, is speciaal voor gemeentewerken samengesteld, met kenmerken die beter zijn afgestemd op de sector, zoals sturing met variabele verhouding, een aftakas met twee toerentallen en een lichtbalk voor gemeentewerken.

Previous post New Holland lanceert eigen virtuele beurs
Next post Agriplant komt met 5-rijige robotplanter
%d bloggers liken dit: