Agriplant komt met 5-rijige robotplanter

Agriplant toonde vorig jaar al de 6SP-A robotplanter, afgelopen winter ontwikkelde de West-Vlaamse fabrikant een 5-rijige variant. De 5SP-A heeft een vaste rijafstand van 60 cm en is vooral bedoeld voor de Engelse markt.

De Agriplant robotplanter is opgebouwd uit modules zoals de verenkelingsrobot, het plantelement en het sensorhoofd. Deze worden samen gebouwd op een chassis aangepast aan de noden van de klant. Om de rijafstand van 60 cm te bereiken werd het sensorhoofd verlengd in vergelijking met de 6SP-A. In de rij is de plantafstand elektronisch regelbaar. De plantelementen worden hydraulisch aangedreven zodat sectieschakeling mogelijk is. Zo is planten op geren mogelijk of kunnen vollevelds 1 of meerdere rijen uitgeschakeld worden.

De robotplanter is opgebouwd op een  hydraulisch aangedreven en stuurbaar rupsonderstel. De bediening van de aandrijving en sturing gebeurt via een touchscreen in de cabine.

%d bloggers liken dit: