Belgische firma daagt John Deere en Fendt uit

Het Limburgse Keestrack, bekend van hun breek- en zeefmachines, heeft Goldoni overgekocht van het Chinese Lovol. De overname maakt het mogelijk voor Keestrack om de markt van de landbouwmachines te betreden.

Goldoni is een historisch merk, gekend van zijn smalspoor- en kniktrekkers voor wijnbouw, tuinbouw en in serres en zijn motocultoren. De Italiaanse fabrikant was al een aantal jaren in handen van  de Chinese groep Lovol, na problemen met familiale opvolging. De fabrikant kwam een jaar geleden in een gerechterlijk akkoord terecht en stond te koop. Voor Keestrack een ideale moment om een bod te doen.

Goldoni bouwde 80 jaar lang een goede naam op bij Italiaanse wijnbouwers, maar ook in België was het een geliefd merk bij serristen en tuinbouwers. Na de overname willen de Limburgers de productie stroomlijnen en de waarden en kennis van Goldoni mengen met die van Keestrack zelf.  In eerste instantie met het porftolio van Goldoni, maar er zijn ook plannen voor grotere trekkers, type Fendt en John Deere. Zo zegt Kees Hoogendoorn, oprichter van Keestrack: “‘John Deere heeft ons met de overname van de Duitse groep Wirtgen concurrentie aangedaan in zeef- en breekmachines. We willen de komende tien jaar dan ook een gamma tegen John Deere ontwikkelen!”

Bron: Tijd.be

Previous post Weinig herstel van grondwater na natte periode
Next post Geen internationale beurzen voor SDF in 2021
%d bloggers liken dit: