De Climate Corporation – de digitale landbouwafdeling van Bayer – en de Duitse fabrikant van landbouwmachines Horsch hebben een wereldwijde platformovereenkomst bereikt. Het doel is om boeren over de hele wereld nieuwe mogelijkheden te bieden om hun Horsch-zaaimachines, planters en andere apparaten aan te sluiten op het Climate FieldView-platform.

FieldView is een wereldwijd platform dat sinds 2018 in twaalf Europese landen is gelanceerd. De boeren die abonnee zijn, bewerken samen meer dan 60 miljoen hectare.

Horsch-klanten die FieldView gebruiken, kunnen vandaag connecteren via het zogeheten Climate FieldView Drive-apparaat. Dit apparaat is verbonden in de tractorcabine en gebruikt Bluetooth-technologie om agronomische gegevens van de Horsch-apparaten over te dragen voordat het wordt gesynchroniseerd in de FieldView-cloud. Via een computer of mobiel apparaat hebben boeren op elk moment toegang tot een overzicht van eerdere boerderij-activiteiten. De landbouwer heeft ook de mogelijkheid om gegevens te delen met een betrouwbare agronomische partner die kan helpen bij het nemen van belangrijke beslissingen op de boerderij.

Met deze nieuwe overeenkomst krijgen Horsch klanten die een FieldView abonnement hebben de mogelijkheid om op een nieuwe manier hun boerderij digitaal te connecteren. De boer kan voortaan ook gegevens die door Horsch-apparaten zijn gegenereerd, rechtstreeks naar het FieldView-account uploaden, zonder gebruik te hoeven maken van de FieldView Drive.

“Ongeacht waar ze wonen, welke gewassen ze verbouwen of welke apparatuur ze gebruiken, ons doel is om de toegang van boeren tot digitale inzichten te verbeteren om enerzijds hun werk gemakkelijker te maken en, en anderzijds hun boerderijen winstgevender”, aldus Daniel Pereira, Business Lead bij Climate Corporation. voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

“We bereiken dit doel door samen te werken met andere toonaangevende bedrijven in de agrarische sector, zoals Horsch, die wereldwijd worden erkend als zowel een machinefabrikant en als innovatieve landbouwfamilie.”

“Wij bij Horsch zijn van mening dat onze producten gericht moeten zijn op de individuele eisen van al onze klanten”, legt Theresa Schmidmeier, Sales Support Electronics bij Horsch, uit. “De connectiviteit van onze machines en de overdracht van machine-gerelateerde data, bijvoorbeeld met FieldView, vormen de basis voor de toekomstige visualisatie van processen. Door deze data te digitaliseren en te gebruiken, kan de efficiëntie van processen en productiestromen in de toekomst worden vergroot. ”

Horsch en de Climate Corporation willen de overeenkomst in de toekomst verder uitbreiden en boeren nog meer aangepaste apparatuur en agronomische informatie bieden – in lijn met de innovatieve traditie van beide bedrijven. FieldView is bedoeld om boeren een beter begrip van hun velden te bieden, zodat ze op basis van meer en betere informatie operationele beslissingen kunnen nemen om hun opbrengsten te optimaliseren, de efficiëntie te maximaliseren en risico’s te verminderen, leggen Bayer en Horsch uit.

%d bloggers liken dit: