Geen John Deere op Agritechnica 2021

Komende najaar vindt opnieuw Agritechnica plaats. De beursorganisatie kiest voor een hybride beurs met zowel een fysieke als een digitale pijler. John Deere liet weten niet aanwezig te zijn dit jaar. De fabrikant zal ook niet aan andere beurzen deelnemen.

“Ondanks talrijke maatregelen”, zegt Alejandro Sáyago, Vice President Sales & Marketing, John Deere Region 2, “zoals bedrijfsbeperkingen, uitgaansverboden en afgelasting van evenementen, kon de pandemie tot nu toe niet duurzaam worden ingedamd. Als gevolg van virusmutaties en de trage start van vaccinaties kan, vanuit het huidige perspectief, een afdoende bescherming van de wereldbevolking in de afzienbare toekomst niet worden gegarandeerd. Op dit moment mist John Deere dus een belangrijke basisvoorwaarde voor deelname aan een internationale handelsbeurs.″

Exposanten hadden de mogelijkheid om hun deelname aan de Agritechnica tot 1.2.2021 bij de DLG te registreren. John Deere is tot dusver de enige grote fabrikant van landbouwmachines die zijn annulering heeft aangekondigd.

John Deere gaat er van uit in de toekomst terug aanwezig te zijn op beurzen zoals Agritechnica, maar daarvoor is de beheersing van de pandemie cruciaal. De fabrikant schenkt daarom €250.000 aan de Hannover Medical School voor het onderzoek naar Covid-19.

Bron: Profi

%d bloggers liken dit: