Extra vermogen voor nieuwe JCB verreikers

JCB lanceert een nieuwe reeks verreikers met krachtigere motoren die voldoen aan de Euro Stage V-emissienormen. Ook worden extra modellen uitgerust met de DualTech VT transmissie.

De DualTech VT transmissie was voorheen voorbehouden voor een beperkte lijst van JCB verreikers uit de Serie III, vanaf nu kan de transmissie ook gekozen worden in de Agri Super versies en op de kleinste verreiker, de 532-60.  Op de 6, 7 en 9,5 meter verreikers wordt 40 km/u standaard de topsnelheid.

De nieuwste JCB-verreikers worden aangedreven door een 4,8-liter JCB 448 DieselMAX-motoren met een compact pakket nabehandelingstechnologieën voor uitlaatgassen om te voldoen aan de EU Stage V-emissienormen. Voor een beter zicht, en dankzij de gecombineerde SCR- en DPF-technologie is de uitlaatpijp nu vervangen door een gestroomlijnd ventilatierooster.  In de Agri-modellen verreikers heeft de motor een onveranderde vermogen van 109 pk. Voor Agri Super-versies is er 5 pk extra motorvermogen (130 pk), samen met 550 Nm koppel, voor Agri Xtra-modellen heeft de motor nog eens 5 pk extra erbij gekregen, die heeft nu 150 pk en een toename van 7% in piekkoppel bij 600 Nm voor energiekere prestaties.

Alle Series III-verreikers worden nu standaard geleverd met een joystick die op de stoel gemonteerd is voor ultiem comfort en gemak in de Command Plus-cabine met een eersteklas zicht rondom, logische bedieningslay-out en royale binnenruimte. Airconditioning is optioneel op Agri – en Agri Super-versies, en op Agri Xtra-modellen kan het standaardsysteem worden opgewaardeerd naar automatische temperatuurregeling. De Agri Super-specificatie voegt het JCB Auto Smooth Ride-systeem(giekvering) toe voor de giek en de optie om maximaal 11 LED-werklampen te plaatsen. Iets dat standaard is bij de Agri Xtra-specificatie, die tevens een voorasdifferentieel met beperkte slip, vuil- en stofkappen omvat tussen gieksecties en centrale smeerpunten aan de achterzijde op de 7 meter en 8 meter versies.

De herziene modellen en specificaties beginnen met de JCB 532-60 Agri verreiker. Deze machine behoudt een motor van 109 pk maar is nu uitgerust met de viertraps TorqueLock 4 powershift-transmissie van 40 km/u, met blokkering van de koppelomvormer in de vierde versnelling voor energiezuinige directe aandrijving op de weg. De nieuwe 532-60 Agri Super krijgt een motor van 130 pk en de DualTech VT transmissie. Deze combinatie van een soepele en nauwkeurige hydrostatische aandrijving bij lage snelheid en een energiezuinige mechanische aandrijving bij hoge(re) snelheden is zo voor het eerst ook voor kleine tot middelgrote veehouderij toegankelijk. Bovenaan de reeks staat de 560-80 AGRI Super met een normale powershift met vier versnellingen. In de nieuwe Agri Xtra uitvoering krijgt deze verreiker een motor van 150 pk en kan men kiezen tussen de AutoShift-transmissie met zes versnellingen en blokkering van de koppelomvormer of de DualTech VT transmissie

Alle andere modellen in de reeks – de 538-60, 532-70, 542-70 en 536-95 – zijn verkrijgbaar met een keuze uit:

  • Agri 109 pk specificaties met JCB TorqueLock 4-transmissie
  • Agri Super 130 pk specificatie met Powershift met vier versnellingen, AutoShift met zes versnellingen of DualTech VT-aandrijving
  • Agri Xtra-pakket dat de motor van 150 pk combineert met AutoShift met zes versnellingen of DualTech VT.

 

 

%d bloggers liken dit: