5de generatie Valtra A

Valtra introduceert de 5de generatie van hun A-serie. Deze serie bestaat uit 5 modellen, met motorvermogens tussen 75 en 135 pk en een mechanische transmissie. De 2 populairste modellen kunnen ook uitgerust worden met een powershift-transmissie.

De Valtra modellen A75, A85 en A95 zijn uitgerust met een driecilindermotor. De andere trekkers in de A-serie hebben een viercilinder onder de motorkap zitten. Het motorvermogen bij viercilindermodellen is met vijf pk verhoogd en komt nu overeen met de modelaanduiding. Alle motoren voldoen aan de Stage V-emissienormen en zijn nu voorzien van een dieselpartikelfilter (DPF) naast SCR-injectie, zonder uitlaatgasrecirculatie (EGR). Het motortoerental en het vermogen kunnen nu nog nauwkeuriger worden geregeld dankzij een nieuw gaspedaal. Door het onderhoudsinterval te verlengen van 500 naar 600 uur, zijn de onderhoudskosten lager en stijgt de productieve werktijd.

Meer dan de helft van de tractoren uit de A-serie is in de Valtra-fabriek uitgerust met een voorlader. Juist daarom zijn veel van de upgrades ontworpen om het werk van de voorlader nog gemakkelijker te maken, zoals de Powershift-versnellingen en de bijgewerkte bedieningsarmsteun, bekend van de HT4-modellen. De A-serie is verkrijgbaar met persluchtremmen of een hydraulisch remsysteem voor de aanhanger.

 

%d bloggers liken dit: