Alliance Tire Group (ATG), dat vier jaar geleden werd overgenomen door Yokohama, verdwijnt als naam. Voortaan gaan de verschillende merken off-highway banden van de groep verder onder de eenheid Yokohama Off-Highway Tires (YOHT).

YOHT heeft wereldwijd verschillende kantoren, met hoofdkantoren in Tokyo, Boston, Amsterdam en Mumbai. De nieuwe wereldwijde samengevoegde entiteit biedt een volledig assortiment OHT-banden (waaronder Alliance, Galaxy, Primex), van banden voor kleine vorkheftrucks tot ultragrote ROTR (radial off-the-road) banden, voor uiteenlopende klantbehoeften. Ook de banden vopor land- en bosbouwmachines horen in deze groep. YOHT wordt ondersteund door het off-highway-netwerk van acht productiefabrieken van de Yokohama Group in vier landen en door drie R&D-centra in Japan, India en de VS.

“Het eerder aangekondigde samenvoegen van de OHT activiteiten zal stevig worden ondersteund door de wereldwijde nieuwe identiteit van YOHT”, zegt Yokohama CEO Nitin Mantri. “Hierdoor zal een hechtere integratie kunnen plaatsvinden van de merkwaarde en technologische expertise van Yokohama en de sterke punten van de bedrijven die onder ATG vielen: een sterk verkoopnetwerk, een meer diverse productlijn en een uitstekend kostenconcurrentievermogen. Deze rebranding weerspiegelt ons succesvolle verleden en omarmt de waarden van een nieuw tijdperk. We willen onze corporate identity graag laten zien aan belanghebbenden overal ter wereld.”

YouTube player
%d bloggers liken dit: