Kverneland gaat groter met T6

Kverneland breidt hun gamma getrokken veldspuiten uit met de T6. De spuit, gericht op grote akkerbouwers of loonwerkers, heeft een maximale tankinhoud van 7.600 liter en een maximale boombreedte van 45 m.

De T-serie van Kverneland werd eerder al voorgesteld in 2019, de reeks werd intussen uitgebreid met de T6. Deze getrokken spuit bestaat in 2 uitvoeringen, met een tank van 6.400 of 7.600 liter. Bij de spuitbomen is keuze tussen de HSA-boom (27 tot 33m) of de HSS-boom (27 tot 45m). De T6 heeft een uitschuifbare as waardoor de spoorbreedte verstelbaar is tussen 180 en 225 cm. Om het nodige gewicht te kunnen dragen met minimale insporing is de T6 uitgerust met banden in de maat 380/90R46. De spuit kan uitgerust worden met verschillende pompen, waarvan de kleinste een opbrengst heeft van 200 l/min, de grootste verpompt 520 l/min. De spuit is volledig ISOBUS gestuurd, bediening kan via de IsoMatch Grip in combinatie met IsoMatch Tellus Pro, IsoMatch Tellus GO+ of iedere andere ISOBUS terminal. Om restvloeistof tot een minimum te beperken en een hoge precisie te bereiken tijdens het spuiten is de T6 uitgerust met het iXFlow-E systeem. In dit systeem wordt de spuitleiding van uit 4 punten continu op druk gehouden, zodat er geen drukval ontstaan wanneer de elektrisch gestuurde doppen geopend worden. Wanneer de doppen gesloten worden stroomt de spuitvloeistof terug naar de tank zodat er geen vloeistof in de leidingen blijft staan en er zo geen bezinking kan optreden. Omdat de drukleiding van uit 4 punten op druk gehouden wordt kan er ook een kleinere diameter leiding toegepast worden, waardoor restvloeistof geminimaliseerd wordt.

 

25 cm dopafstand
Naast de introductie van de T6 voert Kverneland ook een update aan de T3 en T4 door. De spuiten kunnen voortaan voorzien worden van doppen op 25cm afstand. Met deze dopafstand kan lager tegen de grond of het gewas gespoten worden zodat drift tot een minimum beperkt wordt. Om verlaagd te kunnen spuiten en mogelijke schade aan de spuitbomen te voorkomen bij verminderde spuithoogte kunnen tot maximaal 6 hoogtesensoren voorzien worden die de boom op de juiste hoogte houd. De combinatie van de kleinere dopafstand en de hoogtesensoren komt in aanmerking voor VLIF -steun.

 

%d bloggers liken dit: