Delvano Bi-Air nu ook beschikbaar op 39 meter

Delvano gaat breder met de Bi-Air luchtondersteuning op hun spuitbomen. Voorheen was het systeem enkel leverbaar op bomen tot 36 meter, voortaan kan dit tot 39m.

Het Delvano Bi-Air luchtondersteuningssysteem creëert een continue luchtstroom achter de spuitdoppen, die de verspoten vloeistof meeneemt en zo drift reduceert. In dichte gewassen zorgt de luchtstroom er ook voor dat het gewas openvouwt zodat gewasbeschermingsmiddelen tot diep tussen de planten kunnen doordringen.

Het Bi-Air systeem bestaat uit twee schuin opgestelde, hydraulisch aangedreven ventilatoren met een diameter van 70 centimeter. Het toerental van deze ventilatoren is vanuit de cabine te regelen. Tevens is de luchthoeveelheid variabel door de hoek van de schoepen op de ventilator te verdraaien. De ventilator blaast de lucht in een van zeildoek gemaakte luchttunnel. Deze is over de gehele lengte taps toelopend, om over de totale breedte een gelijke luchtopbrengst te verkrijgen. De luchttunnel zit volledig binnenin het open frame van de spuitboom waardoor deze beschermd wordt. De lucht wordt via een gepatenteerd aluminium luchtuitstroomprofiel in de gewenste richting gestuurd, zodat afhankelijk van de windrichting en -snelheid een optimaal spuitresultaat kan behaald worden. Om het luchtuitstroomprofiel te sturen wordt de gehele spuitboom 35° naar voor of 25° naar achter gekanteld.

De dophouders met 5 doppen zijn op 50cm afstand gemonteerd, optioneel kunnen deze ook op 25cm gemonteerd worden zodat nog dichter bij het gewas kan gespoten worden voor nog meer driftreductie.

Het Bi-Air luchtondersteuningssysteem van Delvano komt in principe in aanmerking voor VLIF-steun. Wil u bij een eventuele investering zeker zijn, neem dan contact op met uw bedrijfsconsulent of de VLIF-dienst.

Previous post Kverneland gaat groter met T6
Next post Compacte veldspuit, een crossover tussen de gedragen en getrokken veldspuit
%d bloggers liken dit: