Vicon gaat de baan op met de FastBale

De Vicon FastBale werd enkele jaren geleden geïntroduceerd. De rondebalenpers combineert non-stop persen met een snelle wikkelaar, zodat stoppen, wachten en opnieuw optrekken tot het verleden behoort. Om deze unieke combinatie bekender te maken bij loonwerkers en veehouders, trekt Vicon in januari en februari door België en Nederland. 

De FastBale is een rondebalenpers met een vaste diameter, die non-stop kan persen. De pers maakt hiervoor gebruik van 2 perskamers. “We begrijpen dat deze techniek redelijk nieuw is en dat deze eerst met eigen ogen gezien moet worden”, aldus Jelle Hospes, Productmanager van Vicon. “Daarom zal de machine op elke locatie aanwezig zijn. Zo kunnen loonwerkers zelf zien hoe de twee vaste perskamers samenwerken, maar ook hoe eenvoudig zowel net- als foliebinding op de machine geplaatst kan worden, het gemak van de geïntegreerde balenkeerder, de snelle doorvoer, hoge wikkelsnelheid en de compacte afmetingen van de pers waardoor elk perceel bereikbaar is.”

Door het non-stop persen moet niet meer voor elke baal gestopt worden voor het binden en wikkelen. Dit levert een enorme tijdswinst op, en daardoor ook een toename van de productiviteit. Op grote percelen kunnen zo bijna het dubbele aantal balen geperst worden tegenover een conventionele perswikkelcombinatie. Om loonwerkers en (grote) veehouders kennis te laten maken met de FastBale trekt Vicon België en Nederland rond tijdens een roadshow. In België zijn er stops in Geel en Kemmel, in Nederland in Borculo, Drachten, Lexmond, Middenmeer en Voerendaal. Omwille van de gevolgen van het corona-virus dient op voorhand ingeschreven te worden. Omdat de plaatsen beperkt zijn, voert Vicon zelf een selectie in de uitnodigingen door.

Inschrijven kan via: Vicon Roadshow

One thought on “Vicon gaat de baan op met de FastBale

  1. Vicon liep ruim 30 jaar geleden al voorop met de vierkante balenpers .die ging ook supersnel

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: