Amazone voegt 8-rijer toe aan Precea familie

Amazone voegt een nieuwe 8-rijige precisiezaaimachine toe aan de Precea lijn. De zaaimachine is geschikt voor het zaaien van gewassen in rij zoals maïs en bieten, maar ook voor soja, zonnebloemen, koolzaad of sorghum. De machine komt in zowel een starre als opklapbare versie. Om de capaciteit te vergroten kan de Precea 6000 gekoppeld worden aan de FTender fronttank.

De nieuwe Precea komt uit in een starre versie (Precea 6000) of in opklapbare variant (Precea 6000-2). Beide machine kunnen uitgerust worden met een kunstmesttank en krijgen dan de type-aanduiding CC mee. De Precea 6000-2FCC wordt aan de FTener fronttank gekoppeld. De zaaiunits zijn gemonteerd op een profielrail waar ze vrij op kunnen worden verschoven. Afhankelijk van de uitvoering wil dit zeggen dat er tot maximaal 12 rijen kunnen gezaaid worden. Onafhankelijk van de ingestelde rijafstanden kunnen extra hulpstukken zoals sporenwissers of een laadtrap voor het vullen worden bevestigd.

Bij het verenkelen wordt het zaad door overdruk tegen de zaaischijven gedrukt. Overtollig zaad wordt door middel van 3 afstrijkers verwijderd. Wanneer het zaad ter hoogte van het schietkanaal komt valt de overduk weg en wordt de korrel in de zaaivoor geschoten waar het door de vangrol opgevangen wordt wat een grote precisie tijdens het zaaien garandeert.  Een optische zender bewaakt nauwkeurig de verenkeling en meldt fouten of dubbele zaden aan de tractorterminal. Indien nodig kunnen de afstrijkers manueel bijgesteld worden, optioneel kan dit ook volautomatisch via SmartControl. Bij de elektrisch aangedreven Precea Super is ook individuele rijenschakeling mogelijk, zodat rijpaden eenvoudig kunnen worden geschakeld of rijen in geren kunnen worden uitgeschakeld. Hogere zaaihoeveelheden in de rijen aan de randen van het veld en in rijpaden kunnen eenvoudig vanuit de tractorcabine worden aangepast. In combinatie met de elektrische aandrijving kan met de Precea met snelheden tot 15 km/u worden gezaaid.

De Precea precisiezaaimachines zijn uitgerust met de nieuwe PreTec mulchzaaikouters, die mechanisch onder druk gezet worden, tot maximaal 220 kg kouterdruk. De hydraulische variant, die instelbaar is van uit de tractorcabine, kan tot 350kg kouterdruk krijgen.  De PreTec mulchzaaikouters kunnen zowel gebruikt worden op geploegd land of in directzaai. De verschillende instellingen van bijvoorbeeld zaaidiepte of aandrukkracht van de volgwieltjes is zonder gereedschap in te stellen. De zaadtrechters van de Precea hebben een inhoud van 55 l of 70 l.
Voor kunstmest kan gekozen worden uit een tank van 950 of 1.250 liter. De kunstmest wordt via luchtondersteuning actief naar het in diepte verstelbare kunstmestkouter FerTeC Twin geleid en naast elke zaairij in de grond toegediend. De Precea kan ook gekoppeld worden aan de FTender fronttank, die een inhoud heeft van 1.600 l (optioneel 2.200 l). De FTender is standaard voorzien van elektrische dosering en aansturing door de ISOBUS-terminal. Indien de FTender niet aan de Precea precisiezaaimachine is gekoppeld, kan deze ook gebruikt worden voor het zaaien van vanggewassen of om kunstmest toe te dienen bij andere toepassingen.

De bediening van de Precea verloopt via een ISOBUS-terminal, zoals de AmaTron 4 of AmaPad  2.

 

YouTube player

 

%d bloggers liken dit: