Ag Leader lanceert nieuwe generatie stuursystemen

Ag Leader lanceert de eerste producten van een nieuwe generatie eigen stuursystemen. De ontwikkeling en productie gebeurt volledig in eigen huis.

Een eerste nieuwigheid is de SteadySteer stuurmotor, voor trekkers waar hydraulische sturing niet geschikt of nodig is. Voor de montage van de SteadySteer moet het stuurwiel niet gedemonteerd worden. De nieuwe compacte en krachtige direct drive motor wordt er met een eenvoudige klik vastgezet of losgemaakt. De SteadySteer tandkrans wordt, door hem te splitsen, om de stuurkolom geplaatst en eenvoudig aan het stuur gemonteerd.

De nieuwe Z2 stuur controller is een volledig eigen ontwikkeling van Ag Leader en met de SteadySteer stuurmotor de eerste stap naar een volledig eigen stuursysteem. De Z2 controller is compatible met de Ag Leader InCommand (1200, 800, 800G) en Hardi HC9600/8600 schermen. De Z2 is voorzien van de laatste generatie elektronische gyroscopen, hoek/neiging- en G-kracht sensoren voor compensatie van scheefstand, trillingen van de machine.

Het InCommand 800G scherm is een nieuw instapmodel van het  bestaande InCommand 800 scherm. De 800G is qua hardware identiek maar is qua software beperkt tot de rechtrij/stuurautomaat functionaliteiten.  Dit is inclusief hectaretelling, inkleuren/loggen, perceelsgrenzen,  kopakkers, perceelsherkenning, snelwisselfunctie voor AB lijnen etc. Wat ontbreekt is ISOBUS, sectieschakeling, camera, teeltregistratie, variabele afgifte en de mogelijkheid om meerdere machineconfiguraties op te slaan. Deze functionaliteiten zijn door unlocks achteraf weer toe te  voegen en daarmee wordt de 800G een normaal 800 scherm.

%d bloggers liken dit: