Uiterst oppervlakkige bodembewerking met Kuhn Biomulch frees

Uiterst oppervlakkige bodembewerking heeft een aantal voordelen. Zo kan de techniek ingezet worden tegen resistente onkruiden, maar ook bij het vernietigen van groenbemester of bij het aanleggen van een vals zaaibed. Met de Kuhn EL 162-300 Biomulch frees is een dergelijke bodembewerking mogelijk.

De Kuhn EL 162-300 Biomulch is als frees specifiek ontwikkeld om niet dieper dan 3 tot 6 cm te werken. Door deze oppervlakkige werking gaat de machine (resistente) onkruiden kapot slagen, maar ook groenbemester oppervlakkig inmengen voor een optimale afbraak.   Daarnaast kan ze ook ingezet worden voor het inwerken van organische meststoffen of compost in de toplaag en zo een vals zaaibed aanleggen zodat onkruidzaden en graanopslag tot kieming kan komen.

De Kuhn Biomulch frees heeft een werkbreedte van 3 meter en is uitgerust met 72 speciaal gevormde haakmessen. De messen, met een hoek van 95°, snijden wortels van onkruiden en groenbemester effectief door en verkleinen gewasresten voor deze gemengd worden in de toplaag. De hydraulisch instelbare achterklep kan gesloten worden voor een intensievere werking, geopend wordt het materiaal naar achter geworpen. De diepte instelling gebeurt via 4 loopwielen vooraan de frees.  De minimale werkdiepte bedraagt 3 cm, maximaal is dit 6 cm. De maximale werksnelheid is 10 km/u.

Voor het inwerken van grote hoeveelheden groenbemester kan de EL 162-300 Biomulch frees achteraan de trekker aangevuld worden met een BPR 305 Pro klepelmaaier vooraan op de trekker. De klepelmaaier kan zonder problemen gewassen tot 1,5 m hoogte versnipperen zodat de frees nadien enkel nog de wortels moet los snijden en alle gewasresten mengen met de toplaag.

 

 

%d bloggers liken dit: